Takk Gud for motgang – Del 1

Det å takle motgang med en strak rygg, har ikke alltid vært min sterkeste side. Og ettersom jeg var utrolig redd for å i det hele tatt snakke ut, (altså si min mening), så endte jeg stort sett opp med å bare ta til meg all negativiteten, som en tørr svamp suger til seg væske.

Jesus har uten tvil blitt min livs største, eller rettere sagt, livs viktigste støttespiller og person. Det heter at motgang gir styrke; og på grunn av Han så kan jeg endelig si at det stemmer absolutt! Det vil si at, man blir ikke automatisk sterk av at man møter på motgang; men av måten man takler motgangen på! Gjennom bibellesing og bønn, lærer jeg stadig å se motgang fra et nytt perspektiv, enn det jeg gjorde tidligere; noe som igjen har ført til at jeg nå takler det på en helt annen måte; og forstår endelig dette med at motgang faktisk gir styrke.

Vår Herre Jesus har virkelig motivert meg til å takle motgang, på en langt bedre måte enn jeg gjorde tidligere; Dett gjør Han ved å blant annet lære meg til å se hver situasjon fra Hans perspektiv, fremfor mitt eget; Noe som igjen fører til at jeg har blitt flinkere til å rette fokuset på at det faktisk; fremfor å drukne i problemene som pågår. Da ble det plutselig mye lettere å ta et steg tilbake og for eksempel prøve å finne ut av, hva som forårsaket motgangen, (altså hva er det som gjør at situasjonen i det hele tatt oppleves som en motgang)? Hvordan kan man løse dette på en best mulig måte? Hva er det verste som kan skje? Og hva kan jeg lære fra dette på godt og vondt, (hva kan jeg altså ta med meg videre fra det som har oppstått)? Og hva sier ikke minst bibelen (vår Herre Jesus) i forhold til dette; på hvilken måte mener Han at jeg skal takle situasjonen på; og hva blir eventuelt konsekvensen av å ta mine egne beslutninger, fremfor å høre på Han som faktisk vet best?

Sannheten er at jeg har egentlig ingenting å frykte når jeg har vår Herre Jesus ved min side! Er det noe bibelen gjentar flere ganger, så er det nettopp dette med at vi som Guds barn skal verken engste oss, være redd for eller frykte noe som helst; men lene oss fullstendig til Gud og stole på at Han vil være med oss i alt vi gjør! Det betyr selvsagt ikke at man vil aldri kjenne på verken frykt eller bekymringer, men at man ikke skal la seg overvinne av dette. Og når man endelig har lært, eller virkelig forstått at man ikke lenger er alene i noe som helst, men at man faktisk har full støtte (ikke bare fra hvem som helst men) fra Den høyeste Gud, så blir det for det første langt lettere å slappe av i skuldrene når man møter på en ny motgang. Og når man endelig har begynt å takle motgang, på grunn av denne støtten; så begynner man også, (iallfall så gjorde jeg det), å faktisk se at motgang ikke bare er negativt; men at;

  • det kan fører oss nærmere Gud, ettersom man søker Ham for styrke, mot, visdom, råd og veiledning, for å nettopp takle motgangen.
  • det kan føre oss til plasser som vi aldri tenkte på eller drømte om, som for eksempel at det åpner dører til nye muligheter, eller til og med forbereder oss til noe langt større og bedre i fremtiden; Rett og slett pushe oss ut av vår lille komfortsone
  • det kan avsløre både positive og negative sider av oss selv, som man bør enten jobbe mer med eller kan bygge mer på; Positive sider som som foreksempel det at man faktisk får til langt mer enn man var klar over, eller at man er faktisk er sterkere/tøffere enn man trodde; Og negative sider som dårlig temperament, dårlig holdning, og at det at man gjør eller sier ting før man i det hele tatt tenker seg om.
  • det kan bidra til at man blir mer tålmodig ettersom visse situasjoner eller hendelser kan kreve ekstra tid for å løse
  • Også kan det ikke minst føre til at man blir ikke minst pushet til å tenke nytt; pushet til å prøve ut nye metoder, nye veier også videre

Les del 2 HER

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s