Datter av Den høyeste Gud – del 3

DEL 2 HER

Jo mer jeg leser bibelen, jo mer ser jeg hvor misforstått den er blant altfor mange; Jeg kjenner for eksempel folk som ikke ønsker å ha noe med Gud eller bibelen å gjøre, fordi de forbinder det å være kristen med noe strengt, (som masse regler og ingen frihet). Men Gud er tvert imot Den eneste som kan virkelig gi oss ordentlig frihet. Og jo mer man blir kjent med Gud, Hans ord og Hans sanne karakter; jo mer forstår man også at troen handler langt mer om et kjærlighetsforhold mellom en Far og Sine barn, enn om regler. Dessuten skulle det bare mangle at Gud ikke skulle ha noen regler eller forventninger til oss, med tanken på alt Han gjør for oss (alle som frivillig kommer til Han) daglig. Tenk at Jesus døde frivillig på et kors, for at du og jeg skulle bli fri fra alle våre synder (problemer og smerter). Det vil si at når vi kommer til Han og tillater Han til å ta totalt over livet vårt, så er det ikke lenger vi men Han som tar ansvaret for livet vårt; Det er da Han som bærer alle våre byrder (livets utfordringer) for oss, veileder oss og hjelper oss med alt vi har behov for. Det vil igjen si at man kan f.eks. leve et totalt bekymringsfritt liv, selv om man møter på den ene utfordringen etter den andre, fordi det er ikke lenger vi men Han som tar seg av alle våre problemer. Vi kan derfor senke skuldrene til tross for at det koker rundt oss, fordi Hans kraft som er i oss, er mektig nok til å fylle oss med så mye fred; at det som tidligere ville fått oss til å skjelve av skrekk; blir nå langt lettere å håndtere (lettere å imøtekomme). Og jo mer vi fyller oss med Guds ord, jo mer fred blir vi også fylt med, og jo mer fred jo mer kontroll, og jo mer kontroll vi får, jo mer glede for vi også av livet generelt ❤

Jeg levde stort sett et liv som en larve med lite tro på meg selv og stadig full av frykt for å misslykke. Jeg hadde ingen problem med å tro på andre men så ellers håpløst på min egen fremtid; Alle andre kunne bli hva som helst om de virkelig ville, bare ikke meg. Jeg såg så nedverdigende på meg selv som barn og ungdom, at jeg trodde at selv Gud ikke ville ha noe med meg å gjør, fordi jeg ikke var god nok. Om jeg bare hadde kjent til Gud og Hans gode karakter, den gang da! Hvordan Han på ingen måte forventer at vi skal være perfekt før vi kommer til Han; spesielt med tanken på at det er tross alt Han og ingen andre som kan endre på livet vårt; At vi kan komme akkurat som vi er, uansett hvem vi er og hva vi har vært igjennom; og likevel oppnå et nytt langt bedre liv med Ham, enn vi kunne drømt om. J hadde jeg visst alt dette for flere år siden så ville livet mitt uten tvil ha fått en helt annen vending allerede da.

Mange går dessverre rundt og straffer seg selv ved å tro at det er Gud som ikke ønsker å ha noe med de å gjør, for de er liksom ikke verdig nok til å bli kalt Hans barn, ikke verdig nok til å bli godtatt av Han eller elsket av Han. Men tvertimot så Gud oss til tross for alle våre feil; Han er fullstendig klar over at vi er langt fra perfekte, at vi vil dessverre gjør mangel feil i løpet av livet vårt. Men det stopper Han ikke fra å elske alle som kommer frivillig og helhjertet til Han. Det eneste Han forventer tilbake er at vi adlyder Ham (lytter til Han og gjør det Han befaler oss), og at vi ikke ignorerer (gi blaffen i) våre feil men ydmyker oss fremfor Han. Og ber Han om unnskyldning for alle våre synder (altså de ting som ikke er av Guds karakter), samt be Han om å rense oss og å hjelpe oss sånn at vi ikke gjenta disse feilene.

Mye av grunnen til at vi mennesker stadig feiler er fordi vi påtar oss et ansvar som vi ikke er egne til å utføre på egen hånd, nemlig å håndtere alle livets tøffe utfordringer; Hvis du for eksempel eier en Tesla og det skjer noe med den, og du hadde muligheten til å selv prøve å fikse den, eller levere den inn til de som faktisk har laget den og kjenner alt ved bilen ut og inn? Hvem tror du ville gjort en best jobb med bilen av deg og de som har laget bilen? Gud har skapt oss, og kjenner oss derfor langt bedre enn vi eller andre kjenner oss, det står til og med skrevet; «Før Jeg formet deg i magen, kjente Jeg deg, før du kom ut av morslivet, helliget Jeg deg» (Jeremia 1:5). Tenk det. Gud kjenner oss såpass godt at Han vet til med og nøyaktig hvor mange hårstrå vi har på hodet; Det er ingenting ved oss som Gud ikke kan fornye eller bygge opp igjen, forme, fjerne, styrke, helbrede, pusse opp og lakkere (om jeg kan si det sånn). Ikke kast bort flere år av ditt liv ved å gå rundt og lure på hva som er galt med deg, hvorfor du aldri kommer deg videre eller hvorfor du aldri klarer å slutte å gjøre de samme feilene, (ikke gå i en evigvarende ond sirkel rundt deg selv); Det er ikke din men Guds jobb å ta både fysisk og psykisk vare på deg, samt håndtere alt det vonde og vanskelige som foregår rundt deg. Det var derfor vår Herre Jesus døde frivillig på korset, det er Han som, gjennom Den Hellige Ånd setter i gang den fornyelsesprosessen i oss, og tar oss fra å bare være en larve som aldri virkelig tør å leve livet fult ut, men godtar omstendighetene slik de er. Og forvandler oss til en nydelig sommerfugl, altså et nytt menneske med langt mer mot, styrke og selvtillit som stadig vokser med tiden. Ikke for å glemme, et liv i frihet.

Man kan si at bibelen er brannslukningsutstyret som kan gjør slutt på alt det onde og hindre at det oppstår igjen. At bibelen er kapslingen som kan forvandle oss til en sommerfugl. Eller det eneste verkstede som kjenner absolutt alt ved oss, (hva vi består av og hvordan vi fungerer); og vet akkurat hva som skal til for at vi skal fungere helt perfekt både fysisk og psykisk, slik vi ble skapt for å fungere, fremfor slik vi har godtatt oss selv til å fungere.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s