Datter av Den høyeste Gud – del 2

Les del 1 HER.. Når vi gir djevelen rom ved å enten være stygg med andre eller oss selv, så gir vi han også på en måte tillatelse til å fylle oss med enda flere løgner (forverre situasjonen vi er i). Løgner som til slutt kan bli så mange og nærmest uoverkommelige, at man nærmest har bare lyst å gi opp alt; Dette fordi man får f.eks. tanker om at man duger ikke lenger til noe som helst, eller at man er bare i veien, (en belastning for andre). Men heldigvis, for deg og meg, så finnes det håp (med en stor og fet H), nemlig bibelen; For det eneste som virkelig motvirker løgn og bedrageri, er sannheten, altså bibelen. Jesus sa; «Jeg er veien, sannheten og live. Ingen kommer til Faderen, uten ved Meg» (Johannes 14:6). Det står også skrevet; «Hvis dere forblir i Mitt ord, da er dere i sannheten Mine disipler. Og dere skal kjenne sannheten, og sannheten (altså Jesus – Sannhetens Gud skal gjøre dere fri» (Johannes 8:32b-32); Satt fri av Hans gode kraft, som overgår absolutt alt.

Sannheten om Guds sanne karakter, om ditt sanne identitet og hva du kan oppnå (uavhengig av hvordan livet ditt ser ut her og nå, eller hva du har vært igjennom tidligere); Finner du ingen andre steder enn i bibelen, fra vår Herre Jesus Kristus, Guds ord. Han er den eneste som, (i likhet med kapselen rundt sommerfugl larven) kan forvandle oss til en ny skapning gjennom ordets vask; Fri fra langvarig stygge tanker, sinne, angst og depresjon. Omtrent som larven blir forvandlet i kapselen og kommer ut som en helt ny og skapning; som en vakker sommerfugl Ja om vi (jeg har fortsatt ikke fordøyd alt selv), bare visste den sanne verdien av bibelen (som er livets kilde, verdens håp og lys, sannhetens ord og livets guide). Det finnes absolutt ingenting mer verdigfullt enn Guds ord fordi det er absolutt ingenting Guds ord ikke kan bringe frem, gjenskape, styrke, fornye, rense, fjerne, legge til, helbrede, gjør slutt på, doble, gjenopplive, lære bort, bygge opp, finne opp (som vil si å lage noe helt nytt som f.eks. en medisin mot en sykdom man aldri trodde var mulig å bli frisk fra). Og langt mer.

Vi mennesker klandrer Gud daglig for alt det vonde som skjer både med oss selv, våre nærmeste og ellers rundt i verden, (jeg gjorde det selv i mitt tidligere liv). Men vi glemmer at vi har faktisk et stort ansvar midt opp i alt dette. For det første så er det ikke Gud men mennesker som har fremkalt, og som fremdeles er ansvarlig for alt det vonde som skjer rundt om i verden. Og for det andre så har Han gitt oss full rustning til å både bekjempe og å stå i mot (ikke ta del i), all ondskapen som foregår i ulike grader rundt i verden. Men det er dessverre altfor få som er villig til å lytte til på Han, og til å ta i bruk denne fulle rustningen, nemlig Hans ord, bibelen. Hele verden har faktisk tilgang til alt som skal til, for at absolutt alle kan oppnå et godt og rettferdig liv i frihet, med vår Herre Jesus; Et liv fylt med kjærlighet, fryd og suksess. Men det hjelper lite når nesten ingen er villig til å gjøre det lille som skal til; Ta i mot vår Herre Jesus, bekjenne at Han er Guds sønn som døde på korset for våre synder, og som Gud reiste opp fra de døde den tredje dag; Og la Ham ta fullstendig over livet ditt, sånn at Han kan faktisk gi deg et virkelig liv, fullt med flere goder enn du kan noen gang be om eller tenke på; (et liv som starter med de fantastiske endringene Han gjør inni oss).

Med synd(at Han døde for synder) menes alt som ikke er i samsvar med Guds karakter (alt som er er ondt, vondt, negativt og vanskelig). Synd er alt som er basert på løgn og bedrageri, frykt og angst, vold, stygge ord og tanker, baksnakking, og alt som ikke løfter oss selv eller andre opp og fram i livet; Men svekker oss som person; alt vi ikke klarer å slutte med eller få kontroll over; Alt som er helt motsatt av Guds godhet. Ja bibelen sier til og med at; «All god gave og all fullkommen gave er ovenfra, og den kommer ned fra lysene Far, hos Ham er det ingen ustabilitet eller antydning til forandring» (Jakob 1:17).

Det å ignorere bibelen, Gud og vår Herre Jesus, er omtrent som å ha full tilgang til brannutstyr men likevel velge å se at en hel bydel brenner fullstendig ned; Og så klage i ettertid, på hvorfor ingen gjorde noe, når en hadde all mulighet til å gjøre noe selv; som blant annet å varsle om brannen. Når vi ber så takker vi enten Gud for noe Han har gjort for oss, eller varsler Han om at noe er galt. Og når vi både leser bibelen og ber så blir vi selv lært opp til å gjør noe med problemene rundt oss (med de tingene som vi varsler Han om); ved hjelp av Jesu kraft.

Det er dessverre altfor mange som fortsatt lever et ganske isolert liv; i frykt for å bli avvist og å misslykke; og uten håp eller konkrete planer. Ja de fleste menneskers verste utfordring er nok det å klare skille seg ut; og det er forsåvidt helt i orden, og veldig forståellig på mange måter. Det helt i orden at du er litt redd for å ta det første steget mot et nytt liv (det er helt menneskelig å være skeptisk til nye ting også videre). For det står allerede En som er mer enn klar og villig, til å ta i mot hånden din og hjelpe deg med alt; I det du endelig stiger over komfortsonen og sier, her er jeg; la Din vilje skje med mitt liv. Og Hans navn er vår trofaste og nådefulle

Herre Jesus Kristus
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s