Datter av Den høyeste Gud – del 1

Viste du at vi har noe til felles med sommerfugllarven? Nemlig det at vi, i likhet med at den går i fra å være en larve til å bli en vakker sommerfugl, også kan bli til en helt nye skapning, i vår Herre Jesus Kristus ♥

Han som bibelen kaller for djevelen (han onde som bibelen også kaller for en fiende), har på en eller annen måte, klart å overtale mange til å tro på en hel masse løgner om seg selv; noe han blant annet gjør ved å putte stygge tanker i deres hoder. Og de som ikke klarer å komme se ut av disse løgnene, ender til slutt opp med å se seg selv gjennom disse løgnene; ender opp med å baser livet sitt ut i fra alle de stygge tankene og kommentarene de hører om seg selv; Ting som i sannheten er bare løgn.

Er du for eksempel en av de uheldige som stadig får høre hvor dårlig du er, samt hvor lite håp det er for nettopp din fremtid; At det f.eks. ikke nytter å søke deg inn på noen skole fordi du kommer sannsynligvis ikke til å klare deg likevel. Ja, så vil også sjansen for at du ikke velger å fortsette på skole, bli ganske stor. Dette fordi du ender opp med å basere livet på disse løgnene; du går med andre ord fra å lure på hvorfor du blir stadig sett ned sett på (lurer på hva som er galt med deg), til å til slutt dømme deg selv på samme måte som de andre; Hva er vitsen med å prøve, jeg kommer bare til å feile likevel, dessuten så kommer jeg nok aldri inn på den linja likevel! Eller du går kanskje rundt og tror at du har gjort noe som andre vil aldri kunne tilgi deg for, men det er heller ikke sant; men hvis du går rundt og virkelig tror på dette så vil det til slutt bli en del av din realitet. Og det som er så dumt med et slikt selvbilde er det kan føre til at man for eksempel ikke klarer å motta kjærlighet fra andre; Ja selv fra Den høyeste Gud – vår Herre Jesus.

Alt vi gjør og tar for oss skjer hovedsakelig gjennom tro, uavhengig om vi tror på det gode (sannheten om oss selv) eller det negative (løgnene om oss selv). Så nøkkelen ligger i det at vi må bli flinkere til å være gode mot oss sev (og andre), gjennom positive holdninger. For sannheten er at når man går rundt og tror på alt fienden sier, så åpner man døren for han, mens vi samtidig lukker døren for alle de gode tingene som Gud ønsker å velsigne oss med. Helt enkelt fordi, Guds kraft virker dårlig i noen som er full av negativitet. Hvis du f.eks. går rundt og tenker eller tror at du ikke er elskeverdig, at du alltid vil ende opp med å bli avvist (forlatt, eller aldri oppleve ekte kjærlighet fra noen); så vil også sannsynligheten for at dette skjer være stor, som følge av måten du behandler deg selv, ut i fra disse tankene (ut i fra det du tror om deg selv). Noe som betyr at du vil for eksempel godta, å bli værende med noen som du innerst inne vet ikke liker deg eller virkelig elsker deg; fordi du tenker gjerne at, det er tross alt bedre å iallfall ha noen ved din side, enn å være helt alene. Men det er også løgn, for du ble verken skapt til å være alene, med noen som ikke elsker deg, eller til å på noen som helst måte godta det å bli behandlet dårlig av noen!

Det står for det første i bibelen at vi ble nemlig skapt i Guds bilde; og ikke nok med det, men vi ble først og fremst skapt til å leve et liv i seier og ikke i fortapelse. Det står skrevet; «La Oss danne mennesker i Vårt bilde, etter Vår likhet» (1 mosebok 1:26). Du er altså skap i Guds bilde og i Hans likhet; Og med tanken på at Gud ikke lider på noe som helst måte, men er full av kjærlighet og fryd; så er det heller ikke meningen at du skal lide på noe som helst måte; men at også du skal være full av kjærlighet og fryd. Nemlig Guds kjærlighet. Gud elsker deg faktisk så mye, at Han har allerede klartgjort et helt liv for; inkluder alt fra person som er bra for deg, skole, en jobb som du vil elske, inkludert den perfekte mannen/kvinnen for deg; (ja en som vil vise deg ekte kjærlighet).
Et liv som altså venter på deg og som du kan oppnå, når som helst, gjennom troen på vår Herre Jesus.

Stygge (negative og onde) tanker om oss selv eller andre gjør som sagt ikke annet enn å gi fienden rom. Bibelen sier; «Blir dere sinte, så synd ikke, la ikke solen gå ned over deres vrede, og gi heller ikke djevelen rom» (Efeserbrevet 4:26-27). Ikke la solen gå ned over deres vrede; vil si at man ikke skal (eller ikke bør) være langsint; Gud forstår selvsagt at vi kan bli både sint og frustrert når vi opplever noe uheldig, men Han ønsker for eksempel ikke at vi skal gå rundt med et dårlig temperament (stadig sur og negativ), men lære å tilgi (både andre og oss selv). Og det å gi djevelen rom er det samme som å gjør ting som tiltrekke han mot oss; han elsker all ondskap (alt fra sinne og irritasjon, løgn, depressive tanker – selvbebreidelse, og dårlig holdning). Mens Gud derimot elsker alt det gode (at man er i godt humør, ser positivt på ting, er mer løsnings-enn problemorientert, hjelpsom, tar vare på seg selv osv.); og tåler på ingen måte noe av det onde. Ja Han er faktisk så god, hellig og ren at Han kan ikke lyve i det hele tatt. Det er derfor Han heter Sannhetens Gud.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s