Vår Gud er 3-i-1 (del 1) – Guds kjærlighet til oss

Tenk at det finnes bøker fulle av levende Ord, samlet til en? At bibelen ikke bare er en hvilken som helst bok med blekk på papir, men at den inneholder Ord som virkelig gjør noe med oss; endrer oss fra innsiden og ut. Ord som blant annet frelser, gir liv, fornyer, styrker og gir håp. Tenk at hver gang man i det hele tatt ønsker å høre noe fra Gud, så kan man bare åpne bibelen og lese i den ettersom alt som står i den er Hans ord.

«For så høyt har Gud elsket verden at Han gav Sin enbårne Sønn, for at hver den som tror på Ham, ikke skulle gå fortapt, men ha evigvarende liv» (Johannes 3:16).

Dette er et mektig, flott og frydefylt vers. Men verset i seg selv sier oss egentlig ikke så veldig mye om man bare leser det alene; uten å ta seg tid til å studere det; altså prøve å finne ut av hva bibelen egentlig mener med det. For på hvilken måte elsket Gud verden; hvordan gav Han Sin enbårne Sønn; Hvem er egentlig Den enbårne Sønn, og Hvem er Gud selv, også videre? Det beste beste er altså om man lærer seg til å lytte til det Gud har å si (lære seg til å lese bibelen) som helhet; fra begynnelsen til slutt; ved å enten begynner med det gamle eller det nye testamentet. For det er da man vil få en mer fullverdig forståelse av hva Han virkelig sier og Hvem Han er, og lettere kunne praktisere det Han sier i hverdagen, (gjør det om til en del av det dagliglivet vårt); Spesielt når bibellesingen kombineres med regelmessig bønn og kirke oppmøte. Bibelen i seg selv et spennende mysterium som aldri tar slutt, en verden full av stadig nye oppdagelser; Jo mer vi leser i den jo mer vil man for eksempel se at vår Gud faktisk er 3-i-1; At Gud Faderen, Gud Sønnen (Jesus) og Gud Den Hellige Ånd, er en og samme Gud. Ja, sånn omtrent som et tre er mer enn bare bare et tre; den består for eksempel av grener, stamme og blader; som til sammen utgjør, et tre.

De var egentlig meningen å skrive alt som et innlegg, men det ble så langt at jeg valgte å dele det i tre. Det jeg håper å få frem i disse innleggene er hvem Gud er, hvordan Han viser Sin godhet mot oss; Hvorfor jeg ikke klarer å lære være å skrive om Han (selv når jeg prøver), om hva Han har gjort (og fremdeles gjør) for meg personlig og; og ikke minst hva Han er i stand til å gjør for nettopp deg.

Så la oss starte med Gud Faderen. Han er kort forklart opphavsmannen til alt det gode som finne; da tenker jeg spesielt på universet (med dets stjerner og andre planeter og fargespill); dyrene og den aldeles nydelige naturen som man finner i ulike land (altså den som vi mennesker ikke har gjort noe med, ikke ødelagt); lufta; hva; jorden i seg selv; og ikke minst oss mennesker (Hans unike skaperverk). I bibelen står det at; «I begynnelsen skapte Gud himmelen og jorden. Og jorden ble uten form og tom, og mørket lå over dypets overflate; og Guds Ånd svevde over vannflaten. Da sa Gud; «La det bli lys»; og det ble lys» (1 mosebok 1:1-3). Ja om du ønsker å virkelig finne ut av hvordan Gud skapte både verden og oss; kan du lese mer om dette i de to første kapitlene i bibelen.

Så hva er det som er så unikt med Gud Faderen? Vel, Han er for det første, Allmektig; bare tenk på alt Han har faktisk skapt. Han er Den aller høyeste lederen over absolutt alt som finnes i både himmelen og på jorden; over alle oss mennesker og alle andre guder som finnes der ut (og det sier jeg ikke for å være frekk med noen religion, men det er rett og slett sant). Det er ingen andre som har en større kraft enn Han. Han er så mektig at Han kan skape noe stort og ubeskrivelig vakkert fra ingenting; som for eksempel når Han skapte naturen, det står blant annet skrevet; «La jorden bære frem gress, planter som setter frø, og frukttrær som gir frukt med frø i, etter sitt slag, på jorden; og det ble slik» (1 mosebok 1:11). Alle stjernene og planetene i universet holder seg perfekt på sine plasser (inkludert tyngdekraften som holder oss på plass), ved hjelp av Guds kraft. Det er blant annet helt vanlige mennesker som oss; helt fra Adam og Eva tid som, opp igjennom årene, har oppnådd og gjennomført store og mektige ting, ved hjelp av Guds kraft. Abraham ble for eksempel far til Isak i en alder av hundre år, ved hjelp av Guds kraft; Josef som ble solgt som slave av sine brøde, ble stor og mektig (til det vi i dag ville kalt en statsminister), gjennom Guds kraft; Moses laget bokstavelig talt en sti tvers gjennom røde havet, ved hjelp av Guds kraft; Jødene overlevde ørkenvandringen i hele 40 år, og vant kriger mot sine fiender, ved hjelp av Guds kraft. Ja selv den dag i dag, blir det utført utallige mange mirakler rundt omkring i verden, av ulike mennesker, ved hjelp av Guds kraft. Det å for eksempel be om noe, eller for noe; er et stort eksempel på hvordan Gud utfører mirakler gjennom ulike personer i dag.

Ja Gud er så mektig at Han gjør ting som er langt forbi vår villeste fantasi. Bibelen sier blant annet at; «Han er i stand til å gjøre overmåte mye mer enn alt det vi ber om eller tenker på, etter den kraft som virker i oss» (Ef. 3:20). Vi er med andre ord i stand til å oppnå langt mer enn vi klarer å forestille oss, ved hjelp av Guds kraft. Vår Herre Jesus som Selv ble reist opp fra de døde av Guds kraft, sier; «for Gud er alt mulig» (Mat. 19:26c).

Gud er ikke bare mektig men Han kan også alt om alle og ingenting; ja Han kan absolutt alt; Alt om hver enkelt av oss og om alt som finnes; inkludert alt om det vi mennesker ikke har oppdaget enda. Han kjenner til alt fra fortiden, nåtid og fremtiden! Han blir aldri overrasket over noe; absolutt ingenting kommer uventet på Han; og Han opplever aldri noe uforutsigbart ettersom Han kjenner til alt før det skjer. Han kjenner til alt vi kjenner til per dags dato, og det som vi kommer til å få kjennskap til i fremtiden; pluss uendelig langt mer. Hans kunnskap og visdom er uoppnåelig for oss, det er derfor ingenting vi ikke kan spør Gud om som Han ikke vet fra før. Bibelen sier blant annet; «Hvis noe av dere mangler visdom, skal han be til Gud, Han som gir generøst til alle mennesker og som ikke bebreider, og den skal bli gitt ham. Men han må be i tro, uten å tvile» (Jakob 1:5-6a). Det er for eksempel ingen som kjenner oss slik Gud gjør; det er tross alt Han som skapte oss; og hvem kjenner vel til et skaperverk bedre enn skaperen selv? Det står blant annet skrevet; «Før Jeg formet deg i magen, kjente Jeg deg» (Jer. 1:5a). Gud kjenner oss så godt at vi kan ikke skjule noe som helst for Han; er det noen som vi overhode ikke kan lure på noe som helst måte, så er det Han. Han vet absolutt alt om hver enkelt av oss; Han vet hva vi skal si lenge før vi åpner munnen, Han kjenner tankene våre lenge før de formes, Han ser oss uansett hvor vi er og vet hvor vi skal. Ja, Han vet til og med hvor mange hårstrå hver og en av oss har på hodet.

Gud Faderen er altså Allmektig, Allvitende (kan alt), og; det man også kaller for, Allestedsnærværende. Det vil blant annet si at det er ingen steder i verden Gud ikke kjenner til eller ikke har tilgang til. Man kan på en måte si at det vil aldri finnes en høy nok G i hele mobilverden, (som f.eks. 4-G); som vil kunne målbindes med Guds evne til å rekke ut til absolutt alle, i hele verden. Og det beste av alt er at vi kan alle nå frem til Ham, gjennom ett og samme nettverk; uansett hvor man er; nemlig gjennom vår Herre Jesus; gjennom troen på vår Herre Jesus

Gud er Alfa-og Omega; Begynnelsen og Slutten. Han er Den som var, Den som er og Den som kommer, (evigvarende med andre ord). Det ingen over Han og ingen kan målbindes med Ham.

Bibelen beskriver først og fremst som kjærlighet. Det står blant annet skrevet; «Den som ikke elsker kjenner ikke Gud, for Gud er kjærlighet» (1 Johannes 4:8). At Gud er kjærlighet er noe man vil også kunne se ganske klart og tydelig gjennom bibelen.

Guds kjærlighet vises blant annet i måten Han bruker Sin Allmektige kraft; Det vil si at Hans kraft er veldig knyttet til Hans gode karakter (Den Han er, Hans personlighet). Noe man kan også se gjennom det at Han missbruker aldri Sin makt eller posisjon til tross for at Han er Den allmektige. Det at Han ikke har feste noen tråder på oss, som vil si at Han sitter ikke der opp og styrer oss her nede som om vi var noen marionettdukker. Faktisk så er Han så god at Han holder alltid det Han sier; og Han svarer alltid når vi ber Han om noe, uavhengig av av hvor lenge vi må vente på et bønnesvar! Det står blant annet skrevet; «Derfor sier jeg dere. Alt det dere ber om, tro at dere mottar det, og dere skal få det» ( Mark. 11:24); Noe som betyr at så lenge man tror, og ikke minst er villig til å vente tålmodig; så vil man alltid få svare på det man ber Gud om i Jesu navn.

Gud er så nådefull og barmhjertig, (så full av kjærlighet) at Han valgte å dø i vårt sted, slik at vi kunne bli satt fri fra våre synder, fra all elendighet som tynger oss og hindrer oss i å leve det livet Han egentlig ønsket å gi oss fra starten; før Adam og Eva syndet. Et liv i frihet og kjærlighet, uten bekymringer, selvbebreidelser, sorg eller noe som helst onde gjerninger. Et liv der Han Selv skulle ta Seg av alt det vanskelige; altså det vi ikke klarer å løse på egen hånd, mens vi skulle bare nyte livet fult ut; lære oss nye ting; utvikle oss og søke Han om visdom og råd. Et liv i paradis. Bibelen sier videre at Gud er så god at Hans barmhjertighet fornyes hver eneste morgen! Og det er nettopp denne barmhjertigheten og nåden som gjør at alle fremdeles har muligheten til å komme til Han; at alle (uansett alder, kjønn, nasjonalitet, livshistorie eller tidligere religion) fremdeles har muligheten til å bli frelst og bli Hans barn, gjennom troen på vår Herre Jesus.

Ja Gud er faktisk så god at Han fikk stor medlidenhet for Adam som var helt alene, mens alle dyrene hadde en make. Bibelen sier; «Og Gud sa; Det er ikke godt at mennesket skulle være alene» (1 mosebok. 1:18a), videre står det; «Og Herren Gud lot en dyp søvn komme over Adam (verdens første anestesi..), og han sovnet; og Han tok ett av hans ribbein, og fylte igjen med kjøtt i det. Og det ribbeinet som Herren Gud hadde tatt fra mannen, det dannet Han til en kvinne, og Han førte henne til mannen» (1 mosebok 1:21-22). Og med det ble Eva skapt som Adams bedre halvdel (altså hans kjære, noen å dele livet med) og trofaste hjelper. Ikke nok med det, men Gud skapte til og med en hel paradis som de fikk bo i, sammen med alle dyrene; fullt med alt de hadde behov for.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s