Joy in Jesus

Fryd og glede er noe jeg ønsker å studere mer av fra bibelen i tiden fremover, med tanken på alt det gode Herren har gjort og fremdeles gjør for meg; Er det noe Gud virkelig har gitt meg, så er det nettopp dette at jeg har all grunn til å både fryde meg og glede meg over livet – Ja selv i motgang. Jeg har uten tvil mye å være takknemlig for, og enda mer å se frem til, takket være Jesu nåde og kraft. Og med det ønsker jeg å grave dypere i nettopp hva det egentlig vil si å fryde seg og å være glad. Hvordan definerer bibelen fryd og glede, hva er egentlig forskjellen mellom diss to, i hvilken sammenheng er det mest brukt i bibelen, og om det er en forskjell på det bibelen definerer som lykke og det verden definerer som lykke, også videre. Glede er jo generelt noe alle ønsker seg uavhengig hvem man er, hvor man er og hva man holder på med; Men det er likevel ikke en selvfølge for hvem som helst, og det er heller dessverre ikke noe som alltid kommer av seg selv, sånn helt uten videre; Man våkner f.eks. ikke alltid med et smil om munnen, eller med de mest positive tankene om livet generelt, om andre eller om seg selv.

Videre ønsker jeg å finne mer ut av på hvilken måte man oppnår glede, og om det finnes falsk glede siden orde ekte glede blir ofte brukt i ulike sammenhenger? Om man kan for eksempel bli fratatt gleden og på hvilken måte skjer dette? Er det faktisk mulig å kjøpe ekte glede, og hvordan ser egentlig glede ut; hvordan ser man for eksempel forskjellen på at noen faktisk griner av glede, eller griner på grunn av noe tungt? Og hvorvidt henger egentlig våre tanker og følelser med vår evne til å oppnå glede? Bibelen sier blant annet;

«Dette er dagen som Herren har gjort; vi vil fryde oss og glede oss på den» (salme 118:24).

Her ser man blant annet at noen tar et bevisst valgt om å glede seg over dagen som Herren hadde gitt dem. Noe som betyr at man kan altså oppnå glede ved å bestemme seg for å være glad (vi vil fryde oss…). En annen måte å si verset på er for eksempel; «Takk Herre Jesus for enda en ny dag, denne dagen skal jeg virkelig fryde meg over og være glad«; med dette sier man med andre ord, at man ser frem til alt det gode denne dagen har å bringe, og ønsker kun å ha fokus på nettopp dette. Man kan altså ta et bevisst valg om å være glad, men er dette like mulig selv når man har en skikkelig dårlig start på dage? Kan man for eksempel, till tross for en dårlig start på dagen, faktisk oppnå fullstendig glede ved å for eksempel overdøve negative tanker med positive ord? Og finnes det virkelig noe eller noen som kan gjøre oss glad uansett hva?

Negative tanker er på en måte som å få et slag eller det å slå seg; alt som treffer oss gjør med andre ord, ikke like vondt; Likevel har noen lett for å nærmest tillate en hvilken som helst negativ tanke, å ødelegge en hel dag. For på samme måte som barn flest ikke klarer å skille forskjellen på hva som er vondt, og hva man egentlig ikke trenger å grine av, når de slår seg eller faller. Har også mange problem med å skille negativer tanker som man egentlig kan bare riste fra seg å gå videre; med tanker som er mer utfordrende å bli kvitt; Dermed ender man opp med en konstant negativitet der alt er stadig bare trist og mørkt. Det kan i mange tilfeller lønne seg å tenke litt mer; «hva så? Hva så om jeg ikke har egen bil; det viktigste er jeg kommer meg dit jeg vil. Hva så om jeg ikke går på akkurat den skolen; det viktigste er jo at man i det hele tatt lærer noe. Hva så om jeg ikke ser super trent ut; jeg kjenner meg iallfall frisk og rask. Hva så om planene ikke gikk som jeg hadde håpet denne måneden;  det er tross alt hele tolv måneder i året, og derfor alltid en mulighet for å starte på nytt! Så ja, hva så? 🙂

Personlig har blant annet, i bibelsk sammenheng, også erfart at jeg blir fylt med glede ( i ulike grad) av;

  • Det å både lese i bibelen og å be, spesielt når jeg leser og ber høyt, (altså snakker med en vanlig stemme, fremfor å bare be eller lese inni meg); Det skjer rett og slett noe inni meg når jeg hører Guds ord, spesielt når jeg gjør dette jevnlig. Ja selv under flere gudstjenester har jeg opplevd så mye glede at det i noen tilfeller har nærmest kjent ut som en forelskelse.
  • Det å tenke på vor forståelsesfull og trofast vår Herre Jesus er; som alltid holder Sitt ord (holder det Han sier).
  • Det å få et bønnesvar; uavhengig om jeg ber på vegne av andre eller for meg selv.Spesielt når jeg  for eksempel har fått svar på en bønn uten å vite det, (uten å forstår det); også gjentar Han svaret til det endelig går opp for meg, uten at jeg nærmest klarer å si noe som helst; men bare kjenner hvordan gledestårene presser seg på.
  • Det at vår Herre Jesus ikke bare er tålmodig (med sto t), men at Han i tillegg er villig til å komme ned til mitt lille nivå og snakke til meg på en slik måte at jeg faktisk forstår det Han sier; (vi troende, har alle et personlig forhold med Han der Han kommuniserer med oss på ulike måter). Og ikke minst det at Han faktisk ønsker å tilbringe hverdagene med meg og gjør ting som jeg setter pris på; som for eksempel å bake.
  • Det å tilbringe tiden med andre troende som elsker Gud i Jesu navn, som det jeg selv gjør, og som setter like mye pris på det å bare sitte og snakke om Han uten å verken tenke på tiden eller andre ting; men bare sitte og snakke om Hvem Han Er, hva Han har gjort for oss og fremdeles gjør for oss, hva Han har gjort for verden (Han ubeskrivelig nydelige skapelsesverk); måten livene våre har formet seg på på grunn av Han, også videre.. Ikke for å glemme de øyeblikkene jeg jeg virkelig innser hvor mye jeg, som tidligere trodde at jeg bare måtte nøy meg med hva enn jeg fikk, virkelig har å se frem til; langt mer enn det jeg forestilte meg, og enda mer.
  • Det å vite (virkelig vite, være hundre prosent trygg på) at jeg ikke lenger trenger å frykte for noe som helst, uansett hvilken utfordringer jeg måtte møte på i fremtiden; Fordi jeg har en Far som ikke bare vet alt, kan alt og har skap hele universet; men som også er Allmektig og holder absolutt alt i Sine trofaste hender. Jeg frykter ikke lenger for noe som helst, (lar ikke frykten hindre meg i å gjør det ønsker) fordi når jeg er svak så er jeg sterke, på grunn av Jesu kraft og nåde; Fordi Han Selv har sagt at jeg ikke skal frykte for noe som helst men glede meg i Ham og stole hundre prosent på at Han vil være der for meg i alt jeg gjør og går i gjennom; Og fordi at jeg vet at jeg kan be Han om absolutt hva som helst, når som helst og hvor som helst.
  • Det å kommunisere med en annen troende, og bare tenke at dette bare må være vår Herre Jesus som skinner gjennom vedkommende.
  • Det å tjene Herren, som for eksempel det å det å dele Guds ord med andre i ulike sammenhenger; det å skrive om Han; og det å i det hele tatt gjør noe som man vet vil glede Herren, uten å forvente noe som helst tilbake
  • Ikke for å glemme fryd og glede av det å kjenne Hans kraft helt sånn uventet; når jeg ikke ber, leser i bibelen eller gjør andre ting for å faktisk kjenne Guds kraft; men når vår Herre Jesus helt uten videre bestemmer Seg for å fylle meg med denne kraften. En kraft som både styrker, fornyer og helbreder (en kraft som kan fylle, selv den mest pessimistisk eller tyngste person, med masse fryd og glede fordi den er så full av godhet); En kraft som det nærmest ikke finne noe ord til å beskrive, iallfall ikke ord som er verdig nok til å beskrive den slik den fortjener å bli beskrevet. Jeg blir normal svimmel (i noen tilfeller også kvalmen) av bare det å skyve hode helt bakover, og prøver derfor for å unngå alle slike bevegelser (som for eksempel å male i taket også videre); Men når jeg blir fylt med Guds kraft, så merker jeg ingen verden ting; da jeg kan jeg se opp mot himmelen med hendene i være og lovprise Herren over lenger tid, uten å merke noe som helst ubehag! I slike øyeblikker er jeg i fullstendig lykkerus av både Guds kraft, og det at jeg ikke blir dårlig av noe som normalt er ganske så ubehagelig. Og med det kan jeg ganske kort si; ja, det finnes faktisk noen som kan gjøre oss glad uansett hva; nemlig vår Herre Jesus ♥

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s