Å handle fremfor å klage

Har du noen gang lagt merke til hvor lett det er å klage over ting som det egentlig ikke er grunn til å klage over, i det hele tatt? Unødvendig klaging over ting man egentlig kan gjør noe med, om man bare tar seg tid til det. Vi kvinner har blant annet lett for å klager over det at vi ikke har fin nok hud, at neglene sprekker så lett, at det er så grusomt å gå rundt i høye hæler, at vi får i oss for lite vann, at det serveres for mye usunt mat (som vi bare må smake på, for man trenger jo å kose seg litt ikke sant?); og det at håret tørker så fort ut, også videre. Jeg ble ofte irritert over hvor lett hendene og føttene mine tørker ut tidligere. Hvis jeg for eksempel klør meg litt på leggen kort tid etter et bad, så blir området jeg har klødd på sende ut som hvite striper, noe som med min mørke hud vises ekstra godt; sebra striper :). Som forhandler i Forever Living, har jeg egentlig tilgang til mer enn nok av gode produkter, for å ivareta tørr og sensitiv hud. Problemet er bare at jeg er ikke alltid vært flink til å bruke disse produktene regelmessig; slik jeg burde.

Det å ha tilgang til alle disse effektive produktene som jeg bare delvis tar i bruk (helst når ting er på sitt verste); fikk meg til å tenke på vårt forhold med vår Herre Jesus. Altså hvordan vi til tiders kan oppleve at Gud ikke er der eller at Han ikke ser oss, når det i sannheten er vi som ikke tar oss tid til å søke Han. For på lik linje som jeg har tilgang til produkter for å i vareta min tørre hud; har vi alle også tilgang til vår Herre Jesus gjennom bønn og bibellesing. Men hva hjelper det at vi har en bibel eller to stående i hylla når vi ikke tar oss tid til å lese i de? Hva hjelper det å vite at det er makt i de foldede hender når vi aldri tar oss tid til å be? Eller hva hjelper det at vi går i kirka på søndag og synger halleluja og hører Guds ord, når vi ikke bruker noe av det vi har lært, i uka som kommer?

Folk klager daglig over at Gud ikke er der, og klandrer Han for alt det vonde som skjer rundt i verden. Men sannheten er at Han er der og vil alltid være blant oss, men de som aldri søker Han gjennom vår Herre Jesus Kristus, vil sannsynligvis aldri oppleve Hans gode kraft, med mindre noen ber for dem, eller at Gud selv faktisk bestemmer seg for å bruke de til noe spesielt. En annen ting som er også viktig å vite er at, Guds kraft henger sammen med Hans gode karakter, Han kunne for eksempel styrt oss alle som noen marionettdukker (fått oss til å gjøre akkurat som Han vil til en hver tid); men fordi Han er så full av kjærlighet, så tillater Han oss (av kjærlighet), til å selv velge om vi ønsker å komme til Han eller ikke.

Ja tenk at Gud er faktisk så god at Han kan ikke lyve; somo vil si at Han alltid holder Sitt ord (de løftene Han gir oss). Jeg er helt enig med at det skjer dessverre altfor mye vonde ting rundt i verden, men det er ikke først og fremst Gud men vi mennesker, som har fremkalt og som fremdeles er ansvarlig for alt det vonde som skjer rundt i verden. Husk at Gud har gitt oss fri vilje, til å selv velge mellom det som er rett og galt; det som er ondt og godt. I tillegg har Han også gitt oss alt vi trenger for å både få slutt på, og å avstå (ikke delta i noe av den) ondskapen som foregår rundt i verden. Men dessverre så det stadig flere og flere som snur ryggen til Guds ord; bibelen; som faktisk er proppfull av kraft som kan hjelpe oss til å både få slutt på og forebygge (ved å fra stå) all grusomheten som finnes rundt i verden. Vår Herre Jesus gav frivillig sitt liv på korset slik at hver den som frivillig kommer til Han, ikke skulle gå fortapt med leve et evig liv i frihet med Ham. En frihet Han ikke ønsker å tvinge på noen, men ønsker så inderlig at, alle skal oppnå ved å ta i mot Ham (gjennom troen). Jeg kan personlig si at det livet man får som ny skapning i Kristus kan på ingen måte sammenlignes med det livet man hadde før man kom til Han; At selv den verste motbakken man møter på med Han, kjennes ti ganger bedre, enn et problemfritt liv uten Han! Jeg kan også etter egen erfaring si at, man har ikke opplevd ordentlig styrke, kjærlighet eller ordentlig fryd; før man har opplevd vår Herre Jesus Kristus.

Det er ikke alt vi kan gjør noe med i livet, og spesielt ikke med bare hjelp av vår egen lille kraft. Men vi kan oppnå hva som helst, (som for eksempel en ny og bedre start på livet), gjennom troen på vår Herre Jesus; gjennom Hans nåde og gode kraft; Jeg kan for eksempel ikke gjør så mye med de hud områdene som er allerede blitt ødelagt, av at huden har vært tørr i over lengre tid, (med mindre jeg ber Gud om det); På samme måte som man ikke kan gjør så mye med fortidens sår, (endre på ting som har kjed, gjør ting på nytt igjen). Men, på samme måte som jeg kan sørge for at huden min ikke blir enda verre, ved å pleie den med de produktene jeg har tilgjengelig; Kan man også gjør noe med både livet vårt fremover, gjennom Jesu kraft. En kraft som kan blant annet fjerne tørr hud om man virkelig ber om det, hjelpe deg gjennom et studie, hjelpe deg til å oppnå en karriere, bedre helse samt ordentlig indre fred og ekte glede.
Det er selvsagt ikke sånn at man automatisk får et godt liv bare fordi man tror på Jesus, er blitt frelst, kommer fra en troende familie, eier en bibel eller har troende folk rundt seg. Miraklene kommer først og fremst av våre egne handlinger i form av tiden vi bruker med vår Herre Jesus.

Det hjelper lite at jeg har tilgang til en masse gode produkter, hvis jeg aldri tar de frem og bruker de. På samme måte vinner man lite på å bare tro, at det finnes en god og allmektig Gud i himmelen som ønsker oss alt godt, dersom man aldri søker Han og lærer å ta i bruk Hans gode kraft. Vikan dessverre ikke gjør noe med fortidens sår, som har ført til at man nærmest lever et liv i trelldom (føler seg fanget i en evigvarende ondt sirkel, der ting aldri blir bedre eller lar seg endre); Man vil på en måte alltid klare å leve et ok liv, uavhengig av hvilken fortid man har. Men vi er helt avhengig av vår Herre Jesus for å virkelig oppnå et helt nytt liv, i total frihet fra fortidens tunge byrder (fortidens sår), som stadig minner oss på hvor elendig livet er, og hvordan ting aldri kommer til å bli bedre også videre.

Bibelen sier at veien til suksess er å meditere på Guds ord dag og natt; dette betyr selvsagt ikke at selv om presten for eksempel leser bibelen i 12 timer til dagen, så må du og gjør det samme. Men det betyr for eksempel at, istedenfor å ligge å vri deg i løpet av natten og gruble over hvorfor du ikke får sove, så kan du heller bruke tiden til å lese litt i bibelen; Og på den måten fylle deg med ord som ikke er bare er godt for helsa, men som også vil fylle deg med fred, som igjen er viktig for en god natt søvn.

Det skal egentlig ikke så mye til for å tilbringe tid med vår Herre Jesus; du kan for eksempel avlyse unødvendig shoppingturer eller tur på byen og heller lese litt i bibelen. Eller slå av facebook, netflix, tv/pc spill og lignende i en periode og gi Herren litt av din tid. Det som er viktig å huske på er at, den tiden man bruker til å lese og studere Guds ord, blir som en investering for fremtiden; at jo mer tid man bruker med Herren jo mer vil man også få igjen for det. Det å lese bibelen som en nybegynner kan for noen oppleves litt utfordrende fordi man forstår gjerne ikke så mye med det samme, i tillegg kan det også være vanskelig å vite hvor mye man bør egentlig lese for å i det hele tatt få noe ut av det, også videre. Men frykt ikke for det er her Den Hellige Ånd (vår Lærer og Trøster, sendt fra Gud i Jesu navn)kommer inn i bilde; og vil etterhvert veilede deg i forhold hvor mye du (personlig) bør bruke med Herren i form av bibellesing og bønn, samt annet (det kommer mye an på livet ditt). Troen handler tross alt om et personlig forhold med vår Herre Jesus, noe som betyr at alle har ulike behov i forhold til hvordan (når og hvor ofte) man kommuniserer med Ham.

Men felles for alle er at, ingen kristen eller troende person kan forvente mirakler fra Gud, om man aldri leser i bibelen; virkelig tilbringer tiden med den.
Bibellesing (Guds snakker til oss) og bønn (vi snakker til Gud), er helt essensielt for alle troende som ønsker noe mer enn å bare bli frelst og få en plass i himmelen.
Man kan ikke forvente et himmel-på-jord liv, om man ikke har interesse for å bruke tiden med Han som kan gi oss en slik velsignelse og langt mer. Litt på samme måte som at jeg ikke kan forvente at hendene mine skal bli magisk myke og smidige, om jeg aldri tar meg tid til å faktisk bruke produktene som kan gjør de myke og smidige. Man kan altså ikke fortsette å gjøre det samme år etter år, og samtidig forvente store endringer av livet. Tror det eller ei men det er virkelig ingenting bibelen (link innlegg om bibel) ikke kan hjelpe deg med. Det står blant annet skrevet

«Min sønn, gi akt på mine ord; vend ditt øre til mine ordtak. La dem ikke vika fra dine øyne; ta vare på dem i dypet av ditt hjerte; for de er liv for de som finner dem, og helse for hele deres kropp(Salomos ordspråk 4:20-22).

«Hvis dere forblir i Meg, og Mine ord forblir i dere, kan dere be om hva dere vil, og det skal bli gjort for dere« (Johannes 15:7)

«Jesus sa til Ham «Hvis du kan tro; alt er mulig for den som tror«» (Markus 9:23). Og;

«For mennesker er dette umulig, men for Gud er alt mulig» (Matteus 19:26).

 

Gud velsigner deg, i Jesu navn. Amen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s