PRAY – DEL 2. Det er makt i de foldende hender

praying_hands-620x412

Hvis jeg bare fikk lov til å anbefale en ting til noen, så ville det vært å be, i Jesu navn. Om jeg som gammel kvinne fikk et eneste siste ønske før jeg døde, så ville det vært å be for de etterlatte. Om jeg kunne få velge ut en hvilke som helst verdifull gave (uansett pris), ville det vært en bønn! Er det noe jeg virkelig har tro på, så er det at Gud både hører og svarer alle bønn vi sender opp til Han via vår Herre Jesus. Det å be i seg seg selv er omtrent som å drysse tryllestøv over noe bittert og vondt, og forvandle det til noe godt og nydelig; det fyller deg med glede, fred, og bidrar med å senke skuldrene. Bønn fyller oss med mot, visdom og håp; i tillegg til at det bidrar til å styrker oss til å takle livets tøffe utfordringer.

Man kan si at bønn er som livets proteiner, der ordene vi bruker i bønnene våre blir som byggeklossene som er med på å styrke og fornye oss (og de vi ber for). Eller som antioksidantenne som kjemper mot de frie radikalene i hverdagene våre (f.eks. indre frykt for å misslykke), og som forsøker å hindre oss i oppnå det vi virkelig ønsker i livet. Det er en unik og uovervinnelig kraft i navnet Jesus; det er en kraft i det å en i Jesu navn. En kraft som vi som Guds barn må bli flinkere til å ta i bruk, en kraft som gjør det umulige til mulig!

Det å ta seg tidt til å be er som å sette av kvalitets tid med vår Herre Jesus, en tid hvor man står fritt til å uttrykke ønsker og bekymringer, eller alt man er takknemlig for (takkebønn). Og Han hører oss like godt uavhengig om vi ber på vegne oss selv, eller for andre (som f.eks. en venn, familiemedlem, kollega eller en helt fremmede person).

Jeg husker for eksempel at jeg undret meg ofte over det at jeg i det hele tatt klarte å finne styrken til komme meg opp hver eneste dag, over det at jeg gjorde bra på skolen, og ikke minst over det at jeg klarte å finne gleden i nesten alt jeg gjorde, til tross for! Jeg undrer ikke lenger over dette fordi, jeg vet nå at det gikk godt med meg til tross for, fordi Gud hørte bønnene mine samt de som ba på vegne av meg.

7 Bønne tips som vil garantert motivere deg til å be og øke gleden av å be

1) Skaff deg en bønnebok, hvor du kan samle alle bønnene dine (en dagbok, skriveblokk, pc, eller mobil osv.). Og husk å skriv dato på hver bønn; da blir det også lettere å se når du begynte å be og når du fikk svar. Du også gjerne lage et album eller ramme inn noen av dine bønnesvar; bilde noe du fikk fordi du ba om det; det kan for eksempel være et bilde av deg selv fra din første arbeidsdag, eller noe du har ønsket deg lenge og endelig fått. Disse notatene og bildene vil være vil være verdifulle minner om hvor god og trofast Gud har vært i ditt liv; samt en ekstra styrke igjennom.

2) Si navnet eller navnene på de eller det stedet du ønsker å be for.

3) Del det Gud gjør for deg i Jesu navn, med andre. Det trenger selvsagt ikke å være med hele verden men med folk rundt deg (familie, venner, de du går i kirka med også videre). Ikke bare setter vår Herre Jesus pris på dette, men det gir også håp til andre og motiverer de til å selv be.

4) Involver andre i bønnene dine (en venn, familiemedlem, noen fra kirka også videre), det gir en ekstra kraft til det man ber om. Jesus sa blant annet; «Hvis to av dere på jorden blir enige om noe de vil be om, så skal det bli gjort for dem av Min Far som er i himmelen. For hvor to eller tre er samlet i Mitt navn, der er Jeg midt i blant dem» (Matteus 18:19-20).

5) Tro ALLTID på at du er både verdig til å bli bønnhørt (få det du ber om) samt at vår Herre Jesus er mektig nok til å gi deg (eller de du ber for) det du ber om! Jesus sa; «hva dere enn ber om i deres bønner, hvis dere tror, skal dere motta det» (Matteus 21:22).

6) Gi av deg selv til vår Herre Jesus gjennom bibellesing, og vær ærlig om alt du har på hjerte; sinne, frustrasjon, frykt, bekymringer og andre negative holdninger kan dessverre hindre oss i å motta bønnesvar fra Gud (ikke ser det Han faktisk har gitt oss). Del derfor alle dine plager og bekymringer med Han og be om; vår Herre Jesus ønsker dessuten å tilbringe tiden med deg; Han ønsker ikke å bare vær Noen vi går til når vi trenger noe, Han ønsker også å dele hverdagene med oss. Bibellesing og bønn er våre to essensielle kommunikasjonsveier til vår Herre Jesus.

7) Skriv gjerne ned alle dine bønner; det er så mye lettere å be når du har et bønne notatet foran seg; spesielt i tider man har litt ekstra vansker med å sette ord på ting. Dessuten kan du for eksempel bruke gamle bønner som inspirasjon til å skrive nye.
Og husk at det er ingen bønn som er for store, for komplisert eller umulig for vår Herre Jesus å oppfylle; I tillegg er det heller ALDRI for sent å be!
Måtte Gud velsigne deg og dine rikelig dette året, i Jesu navn. Amen ♥ 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s