Lukas 2:1-20 * Juleevangeliet om jesu fødsel

josephandmary-donkey1Og det skjedde i de dager at det gikk ut et bud fra keiser Augustus at all verden skulle skrives inn i manntall. 2Dette var den første innskrivning, i den tid Kvirinius var landshøvding i Syria. 3Og alle gikk for å la seg innskrive, hver til sin by. 4Også Josef dro opp fra Galilea, fra byen Nasaret, til Judea, til Davids by, som heter Betlehem, fordi han var av Davids hus og ætt, 5for å la seg innskrive sammen med Maria, sin forlovede, som var med barn. 6Men det skjedde mens de var der, da kom tiden da hun skulle føde. 7Og hun fødte sin sønn, den førstefødte. Hun svøpte ham og la ham i en krybbe, fordi det ikke var rom for dem i herberget. 8Det var noen gjetere der på stedet som var ute på marken og holdt nattevakt over flokken sin. 9Og se, en Herrens engel sto hos dem, og Herrens herlighet lyste om dem. Og de ble meget forferdet. 10Men engelen sa til dem: Frykt ikke! For se, jeg forkynner dere en stor glede – en glede for alt folket. 11I dag er det født dere en frelser, som er Messias, Herren – i Davids by. 12Og dette skal dere ha til tegn: Dere skal finne et barn som er svøpt og ligger i en krybbe. 

40cb04265e8832274bdb66ed1fbffdff13Og med ett var det sammen med engelen en himmelsk hærskare, som lovpriste Gud og sa: 14Ære være Gud i det høyeste, og fred på jorden, i mennesker Guds velbehag

15Og det skjedde, da englene var fart opp fra dem til himmelen, da sa gjeterne til hverandre: La oss nå gå rett til Betlehem og se dette som har skjedd, det som Herren har kunngjort oss. 16De skyndte seg av sted, og de fant både Maria og Josef, og barnet som lå i krybben. 17Da de hadde sett det, fortalte de om det ordet som var talt til dem om dette barnet. 18Og alle som hørte det, undret seg over det som ble sagt dem av gjeterne. 19 Men Maria tok vare på alle disse ordene og grunnet på dem i sitt hjerte. 20Gjeterne vendte så tilbake, og de priste og lovet Gud for alt det de hadde hørt og sett, slik det var blitt sagt dem. 

screen-shot-2014-12-18-at-11-22-23-am

 

God jul og Guds fred være med deg og dine. Måtte Gud velsigne dere på denne flotte dag, i Jesu navn ❤

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s