The holy bible – mer enn bare ord!

1401906427540

Hvorfor slite på flere bøker når man har én som fører til veien, sannheten og livet?

Bibelen er i sannheten et mini bibliotek som består av hele 66 bøker, samlet i en. Bøkene er igjen delt i to grupper; Det Gamle Testamentet & Det Nye Testamentet. I Det Gamle Testamentet kan vi blant annet lese om hvordan Gud skapte jorda og universet ved Sitt ord. Om Noahs ark, Abraham, da Gud snakket til Moses gjennom den brennende busken, om hvordan Gud førte Israelittene gjennom ørkenen i hele 40 år. Om Josva, David, Daniel og alt som skjedde med Israelittene før Jesu tid. Det Nye Testamentet handler hovedsakelig om vår Herre Jesus, den store frelseren. Alt fra Hans fødsel, Hans eksemplariske og enestående væremåte, om Hans død på korset for våre synder og Han oppstandelse. Om Hans forkjærlighet til oss, om bønn, faste og det å søke Gud. Om hvordan Han helbredet både syke og skade, reiste folk opp fra de døde og kastet djevler ut fra de som var besatt.

Bibelen; flere bøker i én med ord som er full av kraft til å frelse, helbrede og styrke. Den ble ble riktig nok håndskreven av personer; men ordene kommer likevel fra Gud; det vil si at de har skrevet ned ordene i bibelen etter Guds vilje eller rettere sagt, etter Guds befaling; Det er også derfor vi kaller bibelen for nettopp Guds ord; og at det å lese i bibelen er som å bli direkte snakket til av Gud.

Jersey City, New Jersey, Man holding bible

Bibelen; flere bøker i én med ord som er full av kraft til å frelse, helbrede og styrke.

Det som er unikt med bibelen; det som skiller den fullstendig ut fra absolutt alle andre bøker i hele verden; Er at den inneholder ord som er full Den levende Guds kraft; en kraft som blant annet styrker, fornyer, frelser og gir liv – evig liv. Boken i seg selv er en guid for våre liv; en slags bruksanvisning eller kompas (om du vil), veiviser; Den er full av visdom og kunnskap som vil lede oss til å finne ut av alt man skulle lure på. Den er en kjærlighets bok fra Den høyeste Gud som ønsker å være din Far; en Far som ønsker å veilede deg i alt i livet og fylle deg med styrke og kjærlighet, og å gi det absolutt beste livet har å by på.

Bibelen er full sannhet; og svar på alt man skulle lure på i hele verden, noe som betyr at jo mer tid du bruker med den (altså jo mer tid du setter av til å lytte til Han som ønsker å være din Far), jo mer vil Han fylle deg med visdom til å kunne se og å forstå det du ønsker å lære. Nettopp fordi Det gleder Han så mye at du i det hele tatt ønsker å tilbringe tid med Han, derfor så vil Han også gjøre gi deg noe som gleder deg; ved å blant annet fylle deg med kunnskap om ting du ønsker å lære. Det står blant annet skrevet;

«Hele skriften er gitt ved inspirasjon av Gud, og den er nyttig til doktrine, til irettesettelse, til rettledning og opplæring i rettferdighet, for at Guds menneske kan være fullkomment og fullstendig utrustet til all god gjerning» (2 Timoteus. 3.16-17).

Bibelen fyller ikke bare med kunnskap og visdom, den er også vår sanne kilde til indre fred, fryd og glede, liv og helse. Det står blan annet skrevet;

«Min sønn, gi akt på Mine ord; vend ditt øre til mine ordtak. La dem ikke vike fra dine øyne; ta vare på dem i dypet av ditt hjerte; for de er liv for de som finner dem, og helse for hele deres kropp.»(Salomos ordspråk 4:20-22).

«Fred etterlater Jeg hos dere, Min fred gir Jeg dere; ikke som verden gir, gir jeg dere. La ikke dere hjerter være urolig, og la det heller ikke bli grepet av frykt» (Johannes 14:27).

Bibelen er uten tvil kilden alt man ønsker å oppnå og å finne ut av i livet (spiller ingen rolle om det er spørsmål om deg selv, om Gud, om atomer, eller barneoppdragelse); fordi den inneholder ord fra Den Høyeste Gud som har svart på alt som ønsker ingenting annet enn at nettopp du skal komme til Ham slik at Han kan hjelpe deg med nettopp alt du skulle trenge i livet.

Som bibelen sier; «Frykt (altså å respektere, å adlyde) for HERREN er begynnelsen til kunnskap» (Ordspråk 1:7).

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s