Veien til min himmelske Far

Det er først nå, etter at jeg frivillig tok valget om å ta imot vår Herre Jesus for litt over halv annet år siden, og å vie livet mitt til Han; at jeg endelig lærte sannheten om Gud min himmelske Far; gjennom troen på vår Herre Jesus Kristus.

Det hele startet litt sånn ubevisst for over 20 år siden, da jeg som 11-12 åring fikk en bibel (min aller første bibel) i gave mens jeg bodde på et barnehjem. Men lite viste jeg hvor stor gave jeg egentlig hadde fått, og hvordan livet mitt ville fått en helt annen venning, om jeg allerede da, hadde begynt å lest i den! Men dessverre (for meg) så endte jeg stort sett bare med å såvidt bla i den fra tid til annen, helt frem mot slutten av 2014. Når jeg ser tilbake på livet mitt i dag, så ser jeg tydelige spor av at Herren har faktisk alltid vært der for meg. At Han også var der gjennom de nesten 18 årene jeg var så sint og frustrert, over at Han bare kunne la vonde ting skje i livet mitt, uten å gjør noe! Jeg så det ikke den gang da, fordi jeg kjente ikke til bibelen slik jeg gjør den dag i dag.

Det er først og frem gjennom bibelen at man ser sannheten om Gud, samt opplever kraften i Hans ord; At Guds ord (det å lese bibelen) alene har nok kraft til å fylle oss med både fred, lykke, styrke og håp. Det er gjennom bibelen vi ser hvor velsignet vi egentlig er. Det er gjennom bibelen vi lærer om kraften i det å be, og om viktigheten av å alltid søke Gud først når vi er i vanskeligheter eller lurer på noe. Det er gjennom bibelen vi bygger vårt forhold med Gud samt styrker det ved å søke han daglig (gjennom bibellesing og bønn). Det er gjennom bibelen man lærer at bønn ikke bare handler om å be Gud om noe, men at det også er en måte å kommunisere med Han på og å takke Han for de tingene Han gjør både for oss, og de rundt oss. Det er gjennom bibelen vi lærer hvordan Gud svarer på våre bønn og hvorfor noen bønner blir fortere besvart enn andre. Det er gjennom bibelen vi lærer sannheten om oss selv (om hvem vi er i Kristus). Det er gjennom biblene vi lærer om viktigheten av å gå i kirka (hver søndag) og det å omgås andre troende. Det er gjennom bibelen vi lærer om Guds nåde og kjærlighet til alle som frivillig kommer til Han (uansett bakgrunn, tidligere religion, alder, skjønn og nasjonalitet). Det er gjennom bibelen man finner svar på spørsmålene som man lurer på. Og det er gjennom bibelen man lærer sannheten om de to Herredømmene som kjemper om våre sjeler; Himmelens kongedømme (Den god som ønsker at vi skal ha evig liv i himmelen, etter døden), og helvete (den onde).

20160907_132948

Vi har lett for å skylde på Gud (som ønsker oss alt godt) når ting går galt i livet. Men det folk ikke er klar over, det jeg selv ikke var klar over tidligere, er at Gud har allerede har gitt oss den beste beskyttelsen, veiledningen og støtten som vi noen gang kan drømme om. Nemlig, Hans ord, også kjent som Bibelen! Men verdien av bibelen er dessverre fienden vår langt mer klar over, enn det de fleste av oss er. For er det noe fienden (også kalt for djevelen og tyven) lever for, så er det det å hindre oss i å bli kjent med nettopp Guds ord. Dette fordi han vet at jo mer vi blir fylt med Guds Ord (og virkelig tror på det), jo mindre sjans har han for å i det hele tatt ødelegge vårt liv. Derfor gjør han alt for å blinde oss for sannheten om hvem Gud egentlig er og hva vi egentlig betyr for Gud. I bibelen står det; «Tyven kommer ikke for annet enn å stjele, og å drepe, og å ødelegge. Jeg er kommet for at de kan ha liv, og at de kan ha det i overflod. Jeg (Jesus) er Den gode hyrden. Den gode hyrden gir sitt liv for sauene» (Johannes 10:10-11).

Bibelen sier videre at Gud skapte oss i Sitt bilde (1 mosebok 1:27), hva betyr så dette? Jo, det betyr at vi er alle i sannheten skapt med de gode egenskapene som Gud har. Det vil igjen si at vi er egentlig skapt som gode, snille, omtenksomme, hjelpsomme, barmhjertige og tålmodige (ikke ment for å ha et liv som består av stressende hverdager). Det vil også si at vi har egentlig ikke problem med å tilgi eller å dele ting med hverandre, at vi er fulle av nestekjærlighet og alt annet som er av det gode. Vi er på ingen måte verken Gud eller Jesus, men vi har alle arvet de gode egenskapene fra Gud.

Gud er faktisk så god at Han kan ikke lyve, det blir alltid som Han sier. Har Gud for eksempel gitt deg ett løfte om noe, og du holder deg til Han, så vil det løftet gå i oppfyllelse. Gud er også så god at Hans nåde fornyes hver eneste dag. Og det er nettopp fornyelsen av Hans nåde, som gir oss muligheten til å bli frelst (født på ny), gjennom troen på vår Herre Jesus Kristus. Og det er på grunn av denne nåden at jeg, over 20 år etter at jeg fikk min først bibel, kan endelig si at jeg er fri og lykkelig som Guds barn! Gud skapte oss med en fri vilje, det innebærer også viljen til å selv bestemme om vi vil tro på Han og følge han eller ikke. Det er derfor ingenting som gleder Han mer, enn når vi frivillig kommer hjem til Han, samt tillater Han til å være en del av vårt liv og til å hjelpe oss i alt vi gjør. Og veien til Gud er gjennom vår Herre Jesus Kristus, det står skrevet;
«Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved Meg» (Johannes 14:6).

20160902_1202531

Vi tenker ofte at ting skjer av rene tilfeldigheter, men i dag vet jeg at det ikke finnes noen tilfeldigheter, men at alt styres av rene valgt; Enten vi blir ledet av Gud til å gjøre noe, påvirket av fienden til å gjør noe, at vi gjør ting ut fra våre egne valg eller blir påvirket av andre rundt oss. Jeg bodde som sagt på et barnehjem da jeg fikk min aller første bibelen, før jeg flyttet der i fra (vi måtte flytte fordi det skulle legges ned); så husker jeg at barnevernet ekstra lang tid p å finne et nytt hjem til meg. Noe jeg pleide å ta meg veldig nar av før fordi det skyldes at ingen ville ha meg. Men nå ser at det var Gud som ville sørge for at jeg ble flyttet til et sted som ville motivere meg til å komme nærmere Han (søke Han), gjennom bibelen som jeg hadde fått. Noe jeg også gjorde, noen måneder senere. Ingen tilfeldigheter. Alt har en mening, og Gud gjør aldri noe av rene tilfeldigheter; og det er heller ingen tilfeldigheter at Han etterlot oss bibelen; den sanne skjulte skatten, det mest verdigfulle noen kan eie ❤

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s