Troens kraft

Ord som vi enten sier eller tenker; har en viss kraft som fører til en negativ eller positiv påvirkning av livet vårt; alt etter hva som kommer ut.

De fleste kjenner til ordtaket; «Små bekker gjør en stor Å«; at bitte små bekker fra ulike kanter, møtes et sted og danner en stor elv. På samme måte kan ord og tanker som vi daglig slenger mot oss selv og andre, eller selv mottar fra andre; også danne en stor Å. Dette kan enten være en å som er med på å styrke oss (motivere oss til å nå langt i livet), eller en å som svekker oss (ord som undertrykker oss og øker lysten til å gi opp livet). Men, denne å`en vil uansett ikke få noe kraft, (altså ha noe som helst effekt på vårt liv), før man faktisk velger å tro på de ordene man hører, eller tenker selv.

Bibelen snakker mye om sannhet; det å lytte til sannheten og å følge den. Det å for eksempel vite hvem man er; hvor man hører hjemme; og hva man er i stand til å oppnå, uavhengig av hva andre måtte synes og tenke om oss.
Bibelen sier blant annet at når vi tar imot vå Herre Jesus, så blir vi Guds barn. Noe som betyr at du er ikke lenger en såkalt taper med en håpløs fremtid; men at du nå er blitt en medarving med vår Herre Jesus, utstyrt med Guds kraft, og med full autorisasjon til å ta i bruk alt som tilhører Den Allmektige Gud. En kraft og autorisasjon som krever tro, for å ta i bruk.

Bibelen sier at; «alt er mulig for den som tror» (Markus 9:23b). Ja bibelen snakker mye om både tro og sannhet; og det er egentlig ikke så rart ettersom begge har en stor betydning for våre liv.
Når man er for eksempel veldig usikker på seg selv, og ikke helt vet hvem man er, eller hva man virkelig ønsker i livet; så har man også lett for å tro på (ta til seg) løgner man hører om seg selv; eller tenker om seg selv. Spesielt hvis man hører eller tenker på disse løgnene ofte nok; noen mediterer for eksempel nærmest daglig, på negative tanker. Tanker som for eksempel; du er stygg, du duger ikke til noe, du er bare i veien, ingen vil ha deg, jeg får aldri til noe som helst, jeg er helt ubrukelig, jeg skjønner hvorfor ingen vil være med meg også videre! Tanker og ord som egentlig er bare løgn; men som dessverre blir til en realitet for mange; fordi man hører de konstant i sitt eget hode; eller som stygge kommentarer fra andre. Det er derfor det er så viktig å kjenne til sannheten om hvem man egentlig er (og ikke minst tro på det).

break_every_chain_by_kaybuscuscappius-d6jkb4f

Ønsker du å virkelig vite hvem du egentlig er, så vil du finne sannheten i bibelen. Når du har tatt imot vår Herre Jesus så vil du etterhvert innse at du er blant annet helt perfekt som du er; elsket, fullkommen og unik; smart (husk at frykt for Herre som betyr kjærlighet og lydighet for Herre, er veien til visdom); sønn/datter av Den høyeste Gud (adoptert gjennom vår Herre Jesus, gjennom troen på Han). Og at du er tilgitt av Jesus for alle feilene du har gjort i livet; altså fri fra kjettingene som vil si livets tunger byrder; og trenger derfor ikke å fordømme deg selv mer på noe som hest måte, uansett hva andre skulle syns eller mene om deg. Bibelen sier dessuten; «DERFOR er det nå ingen fordømmelse for dem som er i Kristus Jesus, de som ikke vandrer etter kjødet men etter Ånden» (romerbrevet 8:1).

Det er ikke alltid lett å se sannheten, eller håp for fremtiden når man stadig møter på den ene motgangen etter den andre, (den ene utfordringen etter den andre). Det kan også være veldig tøft å bearbeide dype sår; spesielt når man opplever at man står helt alene og ingen forstår det man går i gjennom, eller ser alvoret i det. Men sannheten er at det er faktisk En som både ser deg, bryr Seg og vet akkurat hvor vanskelig du har det; nemlig vår Herre Jesus. Og det unike med Han er at Han ønsker ikke bare at du skal ha det godt; men Han er også mer enn villig til å ta på Seg alle dine byrder (frustrasjoner, smerter, sorg, og andre utfordringer) over på Seg selv; slik at du kan få det mye lettere. Dette sier han Han blant annet i Matteus; «Kom til Meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og Jeg vil gi dere hvile. Ta Mitt åk på dere og lær av Meg, for Jeg er saktmodig og beskjeden av hjertet, og dere skal finne hvile for deres sjeler. For Mitt åk er godt, og Min byrde er lett» (Matteus 11:28-30). For en kjærlighet. Tenk at Jesus faktisk bryr Seg så mye om deg og hvordan du har det, at Han ønsker å bære alle smertene dine for deg, slik at du kan bare fokusere på det positive i livet, mens Han tar Seg av resten.

Det finnes verken en høyere Gud, eller en bedre venn enn vår Herre Jesus. Han som gav Sitt liv for oss, slik at vi skulle få leve, og som nå sitter ved Gud Den Allmektige Faderens høyre hånd; Hans kraft lever i alle som tar i mot Ham; en kraft man finner i ordene fra bibelen; Sannhetens ord som kan fylle deg med både styrke, glede og håp for fremtiden. Bibelen sier blant annet; «Vær alltid glade, be uten opphold, takk under alle forhold (altså vær takknemlig for det du har); for dette er Guds vilje for dere i Kristus Jesus» (1 Tes. 5:16-18). Et annet vers forteller oss at vi skal ha fokus på det positive, på det som er sant, vakker og som er verdt å tenke på; fremfor alt det negative som ikke fører til noe annet enn elendighet. Og det verset lyder slik; «Til slutt, brødre, de ting som er sanne, de ting som er ærlige, de ting som er rettferdige, de ting som er rene, de ting som er vakre, de ting som har godt omdømme, om det er noen dyd, og om det er noe som er verd å bli rost – så tenk på disse tingene» (Fil. 4:8)

Gud velsigne deg i Jesu navn, og ha en nydelig dag.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s