Den samme god Gud i motgang som i medgang

Jeg liker måten Jesus, i Johannes 16:33, ærlig forbereder oss på at vi som troende, vil møte på ulike utfordringer i livet. At vi er altså ikke garantert et liv uten motgang, samtidig som Han trøster oss med at så lenge vi stoler på Han, og holder oss til Ham. Så er det ingenting vi ikke kan overvinne, ved hjelp av Hans kraft og nåde! I Johannes 16:33 sier Han; «Dette har Jeg talt til dere, for at dere kan ha fred i Meg. I verden skal dere ha trengsel: men vær ved godt mot, Jeg har overvunnet verden»

Grunnen til at jeg liker dette verset, er fordi, jeg personlig ble bedre kjent med vår Herre Jesus gjennom en ganske tøff motgang. Gjennom denne motgangen har jeg også lært hva det vil si å søke Gud, og å overlate alt (av me selv) til Ham; Jeg har opplevd en kjærlighet som kan bare komme fra Han, og en styrke som gjør det stadig lettere å gi slipp på fortiden. Og jeg har ikke minst opplevd hva det vil si å aldri gi opp på noen (det at Jesus gav aldri opp på meg).

Mitt egentlige vitnesbyrd handler om langt mer enn at jeg har plutselig møtt vår Herre Jesus. Jeg var en person som pleide å være forferdelig flau over fortiden min. Dette fordi livet mitt handlet stort sett om å overleve, og om å bokstavelig talt komme meg gjennom den ene dagen etter den andre. Det var ikke akkurat minner jeg ønske å ta vare på med stor glede, for så å kunne mimre på de igjen, i en senere tid. Aller helst så ønsket jeg bare å slette hele den tiden og på en måte aldri se tilbake. Helt til jeg møtte vår Herre Jesus Kristus for alle første gang, for et og et halvt år siden. Og på grunn av Han, så klarer jeg endelig å se tilbake på livet mitt med både stolthet og fryd. Stolthet av å innse hva jeg egentlig har klart å oppnådd, til tross for! Og fryd av å innse at Han faktisk er årsaken til at jeg er hvor jeg er, den dag i dag.

Folk sier ofte at jeg er sterk som har klart å taklet så mye som jeg har gjort, men sannheten er at den styrken jeg har, er ikke av meg, men fra Han! Det er på grunn av Han at jeg har klart å overleve alt fra omsorgssvikt til traumer fra mishandling. Og jeg har ikke minst, endelig fått fylt opp det tomrommet i hjertet mitt (som jeg pleide å fylle opp med materialistiske saker, menn og festing), med ekte kjærlighet fra vår Herre Jesus ❤

bibel

Vi har veldig lett for å skylde på Gud når ting går veldig galt; Man sitter og lure på hvordan kan Han bare se ned på all elendigheten her på jorda, uten gjøre noe, ikke sant? Jeg har selv ofte lurt på det samme. Men det vi ikke er klar over, (det jeg ikke var klar over da jeg selv ikke så noe mening med livet); Er at Gud har gitt oss den beste beskyttelsen og veiledningen vi noen gang kan drømme om. Hans ord, også kjent som bibelen! Guds Ord er som en brukanvisning fra Han som skapte oss, en sann veileder for livet, og som medisin for helsa vår. Men den gjør ingen nytte om vi aldri tar de (om vi aldri leser eller hører Guds Ord). For hva hjelper for eksempel det å ha smertestillende liggende i skape, om man aldri tar de når man har vondt? Det er først når man tar frem pakken, svelger en tablett med vann og venter litt, at smertene vil forsvinne. På samme måte nytter det heller ikke å la en Bibel ligge uåpnet, og samtidig klage på hvorfor Gud aldri gjør noe når vi møter på utfordringer.

jesus

Det er først når vi tar frem bibelen og leser i den, tar ordene til oss slik at de blir en del av oss (fordøyer dem/tror på det), samt prøver å gjør etter de (leve etter dem); At det det begynner å skje endringer i oss, med oss og rundt oss. Guds Ord er medisin for sjelen, for kroppen og vårt mentale helse. Guds Ord er like mye for ingeniøren som mistet jobben på grunn av oljekrisen, for han som aldri har opplevd noe vondt eller tapt noe i sitt liv, som for han som sliter psykisk eller med avhengighetsproblemer i form av rus eller alkohol.

Å være troende handler om langt mer enn å leve et liv med regler og plikter (slik mange ser det). Og det handler om langt mer enn å få hjelp av noe høyere enn seg selv, i en tøff motgang (slik andre ser det). Gud skapte oss ikke bare for at vi skulle påkalle Han når vi trener hjelp, men fordi Han ønsker å ha et forhold med oss (vær en del av hverdagene våre). For at vi skulle lære å bli kjent med Han og med Hans ord (fra bibelen), for å leve et godt liv slik Han ønsker det og for å spre det glade budskapet om Hans kongerike.

Å komme til Gud gjennom troen på vår Herre Jesus (å gå fra å leve med en barnetro til å virkelig være troende), er selvsagt et valgt som alle må ta selv. Alt jeg kan si fra egne erfaringer er at det er virkelig kraft i Guds Ord; at ddet er kraft i det å be til Gud i jesu navn; og at Gud svikter aldri den som frivillig kommer Han og søker Han daglig!

 

joy joy

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s