Skapt i Guds bilde

Har du noen gang tatt en pause med deg selv, og bare lurt på hvor alt egentlig kommer fra; vi mennesker, jorden, naturen, dyrene, universet og alt liksom? Når du for eksempel står på et fjelltopp, ser utover den vakre utsikten og tenker; wow så nydelig; Tenker du da noen gang på hvor alt du står og ser på egentlig kommer fra? Det er nemlig Gud som har skapt alt sammen; og det er nettopp derfor det så er praktfullt og vakkert. Det kan man lese om i de to første kapitlene i bibelen, i 1 Mosebok i bibelen.

I kapitel 1 kan står det blant annet; «La Oss danne mennesker i Vårt bilde, etter Vår likhet» (1 mos. 1:26a). Og videre; «Så skapte Gud mennesket i Sitt eget bilde; i Guds bilde skapte Han ham; til mann og kvinne skapte Han dem» (1 mosebok 1:27).

Ja tenk at vi er Guds skapeverk, skapt med Hans egne gode og mektige Hender; og ikke bare det, men at vi har også fått mange av Hans egenskaper? Det står nemlig skrevet at vi er også skapt i Guds likhet; at vi har altså Guds egenskaper boende i oss, akkurat som vi arver en del av egenskapene til våre jordiske foreldre (og andre familiemedlemmer for den slags skyld). Men hva vet vi egentlig om de egenskapene vi har fra Gud?

Vel, på å samme måte som man lærer å kjenne egenskapene til våre foreldre, ved å tilbringe tid med de (bo med de også videre); kan vi også lære å kjenne Guds egenskaper, ved å tilbringe tid med Ham; gjennom bibellesing og bønn. Alt vi ønsker å vite om Gud; ja til og med om oss selv, står faktisk i bibelen. Og bibelen beskriver Gud først og fremst som kjærlighet. Den sier for eksempel at; «Den som ikke elsker, kjenner ikke Gud, for Gud er kjærlighet» (1 Johannes 4:8).

Videre sier bibelen at; «Herren Gud er barmhjertig, nådig, og langmodig og rik på godhet og sannhet» (2 mosebok 34:6). Og jo mer man leser bibelen (gjør den om til en del av hverdagens vår), jo mer vil man også forstå hvor god Han faktisk er; at Guds karakter virkelig er kjærlighet. Noe bibelen snakker også veldig mye om; kjærlighet, det står blant annet skrevet; «kjærlighet lider lenge, og den er vennlig; kjærligheten misunner ikke; kjærligheten skryter ikke av seg selv, er ikke oppblåst, den oppfører seg ikke usømmelig, søker ikke sitt eget, blir ikke så lett provosert, tenker ikke på noe ondt; den gleder seg ikke over syndeskyld, men gleder seg i sannheten; den tåler alt, tror alt, håper alt, holder ut alt. Kjærligheten tar aldri slutt» (1 kor. 13:4-8).

Gud er altså en person som er full av kjærlighet, tålmodighet, barmhjertighet og nåde, Han er rettferdig og veldig forståelsesfull; Alt Han gjør, gjør Han av gode hensikter (selv om vi ikke alltid forstår det Han gjør eller hvorfor Han gjør det Han gjør). Han bryr Seg om absolutt alt som angår oss; Han er trofast, og svarer alltid når vi ber Han om noe i Jesu navn, ja faktisk så trofast at Han han ikke lyve.

Faktisk så tåler Han ikke noe av det som er verken ondt eller negativt (Hans gode kraft funger rett og slett veldig dårlig for negative folk, så Ren er Gud); Han liker ikke alt fra stygge tanker, slemme ord, dårlig holdning (skrythals, ulydighet, bråkmaker, mobber), grådighet, negativitet (konstant klaging), baksnakking eller det man tar imot sladder fra andre, løgn, tyveri, vold, misbruk og alt som ikke har med godhet å gjøre.

Det at vi er skapt i Guds bilde, betyr først og fremst at vi er skapt til å ha et evig liv i Jesus Kristus; et liv fylt med glede og frihet (husk at Gud er kjærlighet, så ingen som er både skapt av kjærlighet og med kjærlighet er ment for å lide på noe som helst måte). Så vi er skapt for å ha et godt liv, der Gud både ønsker å er villig til å ta på seg alle våre byrder. Også er vi mente til å elske det gode (det som er sant og ærligt, og som bidrar med å bygge både oss selv og andre opp); og å hate det onde (løgn og andre ting som bryter oss ned, ting som svekker oss som mennesker). Også er vi skapt til å vise hverandre nestekjærlighet. Som det står i bibelen; «Du skal elske din neste som deg selv» ( Matteus 22:39). Det innebærer blant annet at vi er forståelsesfulle, tålmodige, hjelpsomme og respektable overfor hverandre (ikke dømmer hverandre).

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s