Fylt ovnbakt ørret

Hei og håper dere har hatt en nydelig påske 🙂 Dagens meny består av en lekkert fylt ovnbakt ørret. En rett som passer til det meste som pasta, ris eller for eksempel poteter. Fyllet er hjemmelaget og ligner veldig på pesto, veldig friskt og godt, og kan alene brukes til blant annet pasta. Det kan du gjøre ved å oppbevare det som blir igjen i for eksempel en glasskrukke og sette det i kjøleskapet til behov. Den briljerende ingrediensen er jo da ørreten. Ørret hører til laksefamilien g ligner også ganske mye på laks. Den kommer opprinnelig fra Europa og Lilleasia men er nå spredt utover hele verden. Det sies at ørreten kom til det norske hav trolig etter siste istid. Ørret fins i både salt-og ferskvann, ikke spør hvor filetene i innlegget kommer fra. Øret er ikke bare delikat men den er også full av viktige næringsstoffer. Den er spesielt rik på:

DSC_1016[1]

 • Protein, som er kroppens byggesteiner. De bygger og vedlikeholder alle kroppens celler.
 • Marine omega 3-fettsyrer, som er sentrale for byggesteinene i hjernen. Forebygger også hjerte- og karsyksdommer.
 • Vitamin D, som er nødvendig for å sikre opptak av kalsium, et mineral som er nødvendig for både skjelettet, muskler, hjertet og nervesystemet.
 • Selen, et mineral (antioksidtant) som blant annet beskytter mot oksidativt stress (bekjemper skadelige kjemiske prosesser i kroppen), og virker forebyggende mot visse krefttyper, så her er det bare å hive inne på.

DSC_1113[1]

Til denne oppskriften brukte jeg (retten er forresten nok til 8 voksne):

 • 2.624 kg ørret (tilsvarer to store fillet)
 • 3 håndfulle avskallet mandler
 • 1 håndfullfersk basilikum
 • 1 pk bladpersille
 • skallet av 2 sitroner
 • 2 hvitløksfedd
 • 6 ansjos (fisk mindre enn sandiner på boks eller glasskrukke)
 • 2 pk snøfrisk (geitost)
 • saft fra 1 sitron
 • 1 dasj oliven olje (kaldtpresset)
 • bommuls taus (hyssing/surring)

DSC_1115[1]

Jeg syns det er alltid best å jobbe når man har alt man trenger klart. Så begynn med det. Stekebrett, tråd samt skåler til de ulike ingrediensene slik at du har de mye lettere tilgjengelig. Om du ikke finner avskallet mandler i butikken, kan du gjøre det selv ved å koke opp vann, ha i mandlene et par minutter og avkjøl de deretter i kaldt vann. Press mandlene mellom fingrene, og vips så var skallet av. Men obs, de er veldig spretne 🙂

Redskap: Du kan velge mellom å mikse fyllet i en kjøkkenmaskin, blender eller en lite smoothie-to-go maskin. Jeg brukte sistnevnte, men ulempen med denne er at man kan ikke bestemme hastigheten, i tillegg får man heller ikke plass til all fyllet på en gang. Men det funker absolutt.

DSC_1116[1]

Velg ditt redskap og bland sammen ingrediensene. Smaken til det ferdige fyllet er friskt og godt, og litt syrlig. Helt nydelig.

Smør stekebrettet godt og legg fire like lange taubiter langs brettet. Legg så den ene fileten med ryggen ned mot brettet og tauene). Smør et godt lag med fyllet over fillet, legg deretter den andre fileten over. Da gjenstår det bare å lage noen fine knyter før herligheten settes i ovnen.  Stekes midt i ovnen på 200 grader i 30-40 minutter (siden disse filetene er ganske store). Ca 20 minutter på fillet som er ca halvparten så store som disse.

Resten av fyllet kan oppbevares i en glasskrukke i kjøleskapet. Perfekt til andre retter som blant annet pasta.

Bon appetit & God bless! ❤

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s