Creamy without cream

Dagens tips er hvordan man helt enkelt kan lage en sunn, herlig og kremet tomatsuppe uten fløte eller krem. Jeg kom tilfeldig over matkanalen en dag hvor noen holdt på å lage nettopp denne suppen. Den såg så fristende og god ut at jeg bare måtte prøve å lage den selv. Jeg fikk dessverre ikke meg absolutt alt hun brukte i sin suppe, men ellers er dette en supe som er relativt enkel og gøy å lage tomatsuppe. I tillegg smaker den langt bedre enn de halvferdige suppeposene fra Toro. Oppskriften på min suppe er nok til to personer – jeg brukte:

  • 6 store tomater
  • 4-5 hvitløksfedd
  • ca 1 dl vann
  • 3 ss raps olje
  • litt urtesalt
  • litt sterk krydder (rød chilli)
  • 2-3 laurbærblader
  • 1 rødløk

DSC_0600[1]

Trinn 1) Sett ovnen på 180 grader. Kutt opp tomatene og løken og fordel de utover i en smurt ildfastform.  Skrell hvitløksfeddene og fordel dem hele rundt i formen. Avslutt med krydder, vann, olje og laurbærblad. Sett formen i ovnen og stek alt i ca 20 minutter.  Så godt det kommer til å lukte snart 🙂

DSC_0609[1]

Trin 2) Ta ut formen etter ca 20 minutter. Tom alt i en kjøkkenmaskin, en vanlig blender eller litt og litt i en mindre blender (som for eksempel «blender-to-go»). Det viktigste er at alle ingrediensene bortsett fra laurbærbladene blir blandet godt sammen :). La så suppen godgjøre seg i gryta i en ti minutters tid.

DSC_0617[1]DSC_0616[1]

Serveres gjerne med nybakt brød eller nybakte rundstykker. Bon appetit & God bless!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s