Aubergine pizza – vegetar

Untitled-1 Untitled-2 Untitled-3 Untitled-4 Untitled-5 Untitled-7 Untitled-8

Lyst på en enkelt pizza som er lett å lage og som smaker helt herligt? Da er kanskje aubergine pizza noe for deg og. Aubergine er en nydelig grønnsak både i form av utseende og som smakstilsetting i ulike retter. Fargen på skallet er vanligvis sort eller mørkt fiolett, men den finnes også i flere andre farger som hvit, rød, lilla og hvit (striper), og gul. Konsistensen er svampaktig, tørr og myk med hvitt fruktkjøtt. Den kan dessverre ikke spises rå men den er perfekt til steking, koking, som mos, til ovnsbakst og grilling. I tillegg kan den erstatte kjøtt i vegetariske eller veganske retter. Auberginen kommer opprinnelig fra Asia, og er en del av søtvierfamilien. Den er frukten fra en plante som er i slekt med paprika, potet og tomat. Aubergine er dessuten lav på energi og har et ganske høyt innhold av fiber – Ikke glem å få i deg nok med væske når du spiser mat med mye fiber 😉

Til denne vegetar aubergine pizzaen trenger du;

  • en aubergine (per voksen person)
  • litt grønnsaks rester ( her har jeg brukt litt spinat, purreløk, tomat, sjalottløk og selvsagt litt av innholdet til auberginen)
  • 2-3 ss kaldpresset oliven olje (per hel aubergine)
  • litt ost
  • ønsket krydder (med minst mulig salt)

Sett ovnen på 200 grader. Vask auberginen godt. Del den i to. Kjær forsiktig i begge halvdelene sånn at inneholdet løsner. Bruk så en sje til å fjerne innholdet (ikke kast dette, det skal også brukes som fyll). Kutt ingrediensene i så små biter som mulig. Fyll begge halvdelene med grønnsakne. Avslutt så med ost, krydder og litt olje. Når ovnen er varm er det bare å sette de i midt i ovnen på et stekebrett med stekepapir, og vente i ca 20 minutter.

Tilbehør; Om du ønsker noe ekstra ved siden av kan du for eksempel lage en veldig enkel guacamole av 1 avocado, ha i litt  olje og urter. Servere dette gjerne over litt ferdigblandet salat.

Bon appetit & God bless!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s