Kake på pinne, hmm himmelsk

Untitled-1

Jeg kunne ikke dy meg, jeg bare måtte prøve meg på disse morsomme og herlige kakene. Cake pops er virkelig en genial måte å kose seg på uten å få i seg for mye av det gode. I tillegg passer de helt perfekt som en morsom gave til noen man er glad i. Det å få helt perfekte cake pops krever en del prøving og feiling, men det er en ganske morsom måte å bake på. Den første gangen klarte jeg å ødelegge en del, de satt fast i formen og ble derfor ikke så fine og runde. Men det gikk derimot mye bedre ved andre og tredje forsøk.

Det er to måter å lage cake pops på. Den ene måten er  å bruke en ferdig kake (f.eks sjokoladekake) som du mikser med ønsket ingrendienser (ekstra smak, farge) og former til små cake pops kuler med hendene. Den andre måten er å lage de ved bruk av cake pops silikonformer slik jeg har gjort i dette innlegget. Mine cake pops er glutenfrie, laktosefrie og inneholder lite usunn sukker (jeg har brukt vanlig sukker som pynt, ikke i selve røra). Også smaker de både friskt og godt. Barn blir ofte tatt for å ikke like sunne saker, jeg lagte et par med sitron som jeg pyntet med 86% mørk sjokolade og gav til en 3 år gammel jente, og den ble spist opp  🙂 Her kommer 3 oppskrifter, du velger selvsagt en av dem. Ingrediensene er litt forskjellige, men fremgangsmåten er helt likt. Lykke til!

1) Cake pops uten ekstra smak i røra;Untitled-1-Recovered

  • 135 g fettredusert mandelmel
  • 3 til 6 ss sukrin
  • 150 g økologisk cocosa olje (den brune krukken er best egnet til steking og baking). Smeltes i varm bad som på bilde før den blandes i røra
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 klype (mellom to fingertupper) salt
  • noen dråper vaniljeessens
  • 165 g laktosefri melk
  • 3 egg

 

 FREMGANGSMÅTE

Untitled-1-Recovered

❤ Sett ovnen på 180 grader, legg cake pops formen (e) på et stekebrett og smør bunnen av formen med litt olje for å hindre at cake popsene sitter fast.

❤ Bland alle ingrediensene godt sammen med en visp eller en håndmikser. Konsistensen skal ligne muffinsmiks.

❤ Bruk en ts til å fylle formene med cake popsmiksen (akkurat som du fyller muffinsformer). Jeg fylte ca 1 ts i per hull i den grønne formen, og litt mer i den brune siden de hullene er litt større. NB – pass på så cake popsmiksen ikke kommer utfor kanten på hullene.

❤ Fest topplokket av formen sammen med bunnen når alle hullene er fylt. Bruk god tid så du ikke smører miksen utover formen mens du fester toppen på. Den brune formen min festes for eksempel ved at jeg presser de små knottene som henger på topplokket gjennom hullene i bunnen av den nedre delen av formen – (Se pilen på bilde).

❤ Sett stekebrettet midt i ovnen når ovnen er varm, sett alarmen på 20-25 minutter og vent i spenning :). Alle ovner er litt forskjellige så følgt med under stekingen. Er du usikker om de er ferdig kan du stikke en tannpirker i en av hullene på formen, dersom det henger mye deig på tannpirkeren trenger de litt lenger tid i ovnen.

❤ Ta ut stekebrettet, fjern lokket på formen forsiktig (obs så du ikke brenner deg). Du kan også snu formen forsiktig opp ned, banke forsiktig på bunnen av formen (for å løsne cake popskulene fra formen) før du åpner den og tar de ut. Alle cake popsene vil bli brune i bunnen og jo lenger de stekes jo mørkere blir de under. Noen vil kanskje også ha en kant hvis de har hevet litt for mye under stekingen, vent til cake popskulene har fått kjølt seg godt ned før du fjerner den ekstra kanten rund kulene.

❤ Cake popskulene er for myke til å jobbe med rett etter de kommer ut av ovnen, la de derfor kjøle seg godt ned først – jeg lar de ligge på en rist i 30 minutter eller til de kjennes faste. Da kan du fjerne eventuelt ekstra kant rundt kulene og begynne med selve pyntingen.

Untitled-1 Untitled-1

Til pynt brukte jeg

86% mørk sjokolade, hvit sjokolade, freya melkesjokolade, kokosdryss, økologisk kakaodryss, litt brun strøsukker, kanel (på et par av kulene) og kakepynt fra Panduro (de fargerike kulene). + Cake pops stenger og helt enkle grillpinner av tre.

1) Velg ønsket sjokolade (mørk, hvit eller vanlig melkesjokolade), eller andre cake pops pynt som kan smeltes

2) Sett på en gryte med vann, sett en skål i gryta og smelt sjokoladen i skålen. Tilsett 2-3 ss med olje for å tynne ut sjokoladeblandingen. Tilsett gjerne litt sitron eller appelsinsaft (kommer an på hvilken oppskrift du velger) i sjokoladeblandingen

3) ta en pinne, dypp den først i sjokoladen

4) og deretter forsiktig i en av cake popskulene, pass på så pinnen ikke går igjennom

5) dypp så kula i sjokoladeblandingen (bruk gjerne en ts til å få sjokolade over hele kula

6) plasser pinnene i et glass eller et annet sted, og la de stå der til den overflødige sjokoladen har fått dryppet av

7) hold så cake popsen i den ene hånden og bruk den andre hånden til å drysse på ønsket pynt mens du snurrer den rundt sånn at du får dekket hele kula. Du kan alltid bare dyppe kula i pynten, men jeg liker å bruke begge hendene for da kan jeg lettere regulere hvor mye sukker, kokosmasse og annet jeg ønsker å ha på kulene NB -Sett de ferdig pyntet kulene i kjøleskapet eller et kjølig sted frem til servering.

8) se så fine de blir 🙂

Untitled-2 Untitled-3

Lykke til & God bless! PS; Oppskriften er inspirert av Niomi Smart. (se filmen)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s