Hjemmelaget lakseburger

Untitled-2 Untitled-3 Untitled-1

Det som er ekstra gøy med matlaging i dag er at det er så ufattelig mange steder og hente inspirasjon fra. For meg spiller det ingen rolle hvem som har lagt maten, finner jeg for eksempel en usunn rett som ser fristende ut så prøver jeg heller å finne ut hvordan jeg kan få oppskriften litt sunnere ved å endre på ingrediensene, istedenfor å hoppe over den på grunn av de usunne ingrediensene 🙂 Du har helt sikker hørt om «pinterest«, en fantastisk app med masse inspirasjon innen det meste. Det er der jeg fant bilde og linken til oppskriften denne retten (som jeg har gjort om min egen). Pinterest er en app jeg kan anbefale på det høyeste om du ikke har den. Inspirasjon for burgerbrødene hentet jeg fra Trines matbloggg, og hun har helt rett når hun skriver at «det beste hamburgerbrødet baker du selv», for disse ble virkelig gode.

Untitled-1

Dette brukte jeg til burgerbrødene; (jeg endret litt på trines sin oppskrift)

 • 25 g fersk gjær
 • 2.5 dl mandelmelk og ca 1.5 dl vann
 • ca 50 g Smør i terninger
 • 2 ss Sukrin
 • 150 g Møllerens siktet hvetemel
 • 200 g Helios øokologisk speltmel
 • 200 g Mølleren samalt hvetemel finmalt
 • 2 ss Linfrø
 • Litt lunken vann, litt valmuefrø og sesamfrø til pynt.

Kutt smøret i små terninger – Bland det tørre i en bolle – Løs opp gjæren i en annen bolle med det våte. Tilsett det tørre i bollen med med våte (utenom smøret), og elt deigen i 10 minutter på middels fart med en håndmikser. Tilsett så smørterninger og elt videre til deigen slipper kanten i eltebollen, og smøret er godt blandet i deigen. Tilsett vann eller mel etter behov og øk farten underveis. Det vil etterhvert bli ganske tungt å jobbe med deigen men bare fortsett og ta det som en mini styrketrening hehe 😉 Deigen skal se smidig og fin ut, og som sagt slippe kanten på eltebollen. Når du er ferdig med eltingen dekker du bakebollen med lokk, sølvfolie eller plast, og sett deigen til heving på et lunt sted. Den skal heves til dobbel størrelse i minimum 45 minutter.

Strø mel på benken, legg deigen over melunderlaget og lag en pølse av deigen, fordel den så i 7 like store emner og rull emnene til burgerbrød som du trykker flate med håndflaten. Pensle brødene med lunkent vann og strø på sesamfrø og valmuefrø. La brødene etterheve i ca 30-45 minutter.

Stek brødene ved ca 225 grader i 10-12 minutter. Steketiden vil variere alt etter hvilke stekeegenskaper ovnen din har, så følg med mot slutten av steketiden. Avkjøl brødene på rist. Disse brødene kan fryses og varmes igjen i ovnen ved behov.

Untitled-3

Dette brukte jeg til dressing; (nok til 7-8 personer).

 • I boks Synøve gresk yoghurt (perfekt til frokost og matlaging)
 • litt purreløk
 • litt agurk
 • litt new zeland havsalt som jeg kjøpte under Gladmaten i sommer
 • litt gressløk og dill
 • litt rødløk
 • og litt fersk rød chili

Hell yoghurten i en bolle, kutt alle ingrediensene i bitte små biter og rør de i yoghurten. Pynt gjerne med litt løk på toppen (se skålen på bordet på bilde over).

Untitled-1

Laksen og tilbehøret;

Hvor mye laks du skal lage kommer helt an på hvor mange du skal servere. Burgerbrødene er ganske store så mine gjester syns det var mer enn nok med en laksefillet til hver 🙂 For å gjøre filletstykkene litt saftigere smurte jeg ildfastformen med litt smør før jeg la laksen i. Deretter krydret jeg laksen med litt paprika, kajanepepper og urtesalt, og stekte den i 20-25 minutter på 200 grader!

Som tilbehør brukte jeg avokado, isbergsalat, tomat, agurk, paprika og rødløk.

Untitled-2

Fortsatt god helg, lykke til og håper det faller i smak. Enjoy & God bless!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s