Sunn livsstil vs Slanking!

I tillegg til det å ha jobbet med mine egne kostvaner i snart ti år, har jeg også jeg prøvd å følge med på hva andre (familie, venner, medstudenter, kolleger også videre) putter i seg. Samt hvilken holdninger de har til sunt kosthold. Og det jeg stadig legger merke til at altfor mange forveksler sunn livsstil med slanking og dietter. Men, med tanken på lavkorbo, detox og ikke minst 5:2 dietten som er mye omtalt i media, og som nettopp bruker naturlige råvarer som et hjelpemiddel til å få folk ned i vekt på; Så kan jeg forstå at mange forveksler sunn kost med slanking, og av den grunn gjerne har lettere for å få et mer negativt bilde av nettopp sunn livsstil. Men  da er viktig å vite at det er en stor forskjell på det å spise seg mett på mat som er basert på naturlige råvarer, og det å kun forholde seg til et viss antall kalorier eller karbohydrater per dag. Det er også en stor forskjell på det å spise seg mett på næringsrikt kost (som for eksempel maten på bilde under), og det å spise seg mett på mat som gir tom energi. Som for eksempel mat med mye sukker og fett, og minimalt med næringsstoffer eller total mangel på næringsstoffer.

Untitled-1Ovnbakt laks, scampi og grønnsaker med ertestuing ❤ – egne bilder.

Man vil og alltid merke en viss endring av vekta i løpet av den første perioden, etter man har lagt om kostholdet. Men hvor mye det er snakk om er selvsagt helt individuelt. Noen vil såvidt merke at de har gått ned i vekt, mens andre, som blant annet overvektige (som for eksempel de fra «en ny start» med Kari Jaquesson), vil gjerne merke en mye større vektendring på ganske kort tid. Men når det er sagt så er det likevel ikke selve vektreduksjonen som er målet med sunn livsstil, eller som beskriver en sunn livsstil. For i motsetning til diett og slanking, er en livsstil noe man har over lengre tid (helst hele livet); med et mål om å opprettholde en god helse og god livskvalitet; gjennom et sunt og variert kosthold som først og fremst er basert på naturlige råvarer. Samt forebygge livsstilssykdommer som høyt blodtrykk, diabetes, hjerte -og karsykdommer, og overvekt (altså at man opprettholder en sunn og stabil vekt gjennom hele livet).

Untitled-12

Det at jeg har klart å holde på en stabil vekt og en slank midje i ti år, er ikke først og fremst på grunn av trening, men kostholde mitt som stadig forbedres med årene. Jeg sjekker også min indre helse hos legen med jevne mellomrom, og så langt viser blodprøvene at jeg er fortsatt sunn og frisk. Veldig kjekt 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s