En herlig ostekake til Kirkekaffen

Jeg skyver janteloven helt til sides og bruker dette innlegget til å skryte litt av meg selv. Forrige søndag bakte jeg nemlig min aller første ostekake som ble en stor suksess, det til tross for at den ble laget på rekordfart… «thank You Jesus» 🙂

Untitled-4 Untitled-5 Untitled-6 Untitled-7Untitled-7

På grunn av dårlig tid prioriterte jeg å bli ferdig med kaken fremfor å ta bilder, men steg-for-steg bildene kommer senere, jeg skal nemlig lage kaken for et par venninner denne helgen som en liten hyggelig sammenkomst for å feire min 32 årsdag sånn på etterskudd :). Jeg rakk et par raske bilder av kaken før jeg dro til kirka, pluss bilde av det som var igjen av kaken da jeg kom hjem igjen fra Gudstjenesten, ellers ser dere (litt dårlige) bilder jeg tok med mobilen i kirka helt nederst. Jeg ELSKER søte desserter, men jeg er helt i mot alle de ekstra unødvendige (gift) stoffene som tilsettes i alt fra godteri til mat! Selvsagt skal man få lov til å kose seg og skeie ut i blant, men man trenger heldigvis IKKE å ty til mat som er proppfull av unaturlige stoffer for å gjøre det, noe dere vil merke når dere prøver ut denne herlige kakeoppskriften. Mange frykter sunn livsstil fordi de tror at det betyr slutten på alt som heter kosemat, men det er jo faktisk da du virkelig kan både skeie ut og kose deg med god samvittighet 🙂

Untitled-11

Kakebunnen I denne oppskriften er kjeks som normalt brukes til ostekake bunn byttet ut med sunne nøtter og mørk sjokolade, noe som passer perfekt med selve kaketoppen som er fylt med kremost, rømme og fløte. Limen i kaken blir som en ekstra prikk over i`en 🙂 Til kakebunnen trenger du.;

Untitled-1

 • 2 egg
 • 100 gram mørk sjokolade (jeg brukte 86%)
 • vaniljepulver (få kjøpt på helsekosten) og vaniljeessens
 • 100 gram meierismør (usaltet smør)
 • 100 – 120 gram malte hasselnøtter, (jeg malte mine selv i en liten blender to go, men man kan også kjøpe ferdigmalte nøtter på helsekosten)
 • 3 spiseskjeer SUKRIN…  IKKE sukrinmlis men sukrin hehe (det funker og men det var ikke mening å bruke sukrinmelis 🙂 )

Untitled-2

Slik lager du bunnen

Smelt smør og sjokolade i en kjele på svak varme. La dette avkjøles mens du pisker eggene. Tilsett så de ferdig pisket eggene, de malte hasselnøttene, et teskje vaniljepulver (kan sløyfes), noen dråper vaniljeessens og sukrinen i kjelen og bland alt godt sammen. Deretter heller du alt over i en smurt kakeform og steker bunnen på 180 grader i 15 minutter – La bunnen avkjøles (gjerne på en kaldt veranda) når den er ferdig.

Untitled-11

Selve prikken over i`en Jeg har valgt å forklare denne fremgangsmåten i to deler – til del 1 trenger du;

Untitled-4

 • 2 dl. vann
 • skallet av 2 lime
 • saften av 2 lime (kjøp gjerne tre lime om du ønsker å bruke litt limeskall som pynt)
 • 3 spiseskjeer sukrinmelis
 • 6 plater gelatin

Untitled-5 Untitled-6

Skold av limen slik at du har dette klart. Legg gelatingplatene i kaldt vann til de er blitt helt myke. Kok opp 2 dl. vann. Ta så ut gelantinplatene ut fra det kalte vannet, klem av vannet og legg de i det varme vannet. Deretter tilsetter du limesaften, limeskallet og 3 spiseskjeer sukrinmelis og rører godt (gjerne med en gaffel) før du setter blandingen til avkjøling i kjøleskapet, eller på en kaldt veranda. Det skal ikke stivne. Begynn så med del 2 mens gelantinblandingen står kaldt. Til denne delen trenge du;

Untitled-7

 • 1 pakke philadelphiaost
 • 1 pakke seterrømme
 • 1 pakke kremfløte (gjerne laktosefri)
 • 100 gram sukrinmelis
 • noen dråper vaniljeessens

Untitled-8

Pisk skrem av fløten og tilsett rømme, philadelphia, vaniljeessens og 100 gram sukrinmelis. Når blandingen er jevn og fin tilsetter du den avkjølte gelatinblandingen. Rør godt (jeg brukte en håndmikser) før du heller ostetoppingen over kakebunnen og lar kaken godgjøre seg (stå avkjølt) i 4-5 timer, til toppen har stivnet som den skal. Pynt gjerne kakene med litt mørk sjokolade og limeskall på toppen.

Untitled-10Untitled-9

PS: Jeg fant oppskriften hos Caroline B Eriksen som selv fant oppskriften hos LCHF – Bloggen. Kaken smaker som Caroline sier – himmelsk! God fornøyelse og God helg ❤

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s