Positive vaner gir positive resultater

Jeg glemte å nevne enda en viktig ting i forrige innlegg om variert kosthold, nemlig planlegging. Det er en ting å si at man ønsker å bli bedre til noe, men det noe annet å faktisk skrive ned det man ønsker å bli bedre til å gjøre. Man blir liksom litt mer skjerpet og mer fokusert når man skriver ned drømmer, ønsker og mål. Det vil alltid komme perioder der vi er latere og mer giddeløse enn andre, så hvis man aldri skriver ned planer eller ønsker for fremtiden så kan man fort ende opp med å bare gjøre det samme dag etter dag, uke etter uke, ja til og med måned etter måned. Jeg må innrømme at jeg ikke like flink til å skrive en ukemeny hver måned, men ønsker du virkelig å oppnå en sunnere livsstil så anbefaler jeg at du skriver ned det du planlegger å lage fremover. Skrive ned menyen for neste;

  • dag
  • uke
  • eller måned.

En planlagt meny betyr bedre oversikt, og når du får bedre oversikt over hva du egentlig putter i deg daglig så blir det også mye lettere å endre på det som ikke er så bra, i tillegg vil du også få en bedre oversikt over hvor mye du bruker på mat i uke/måneden. Jeg har lagt til en blank ukemeny i dette innlegget som du kan bruke til å planlegge dine neste ukemeny. Husk at det er bedre for magen å f.eks spise 5-6 mindre måltider enn  2-3 store måltider i løpet av en dag, men du bestemmer selv hvordan du ønsker å fordele dine måltider.

Ha gjerne en luke i menyen (f.eks. lunsj eller middags luken) stå blank, maks to luker om du skriver månedsmeny, der kan du f.eks. gå ut og spise eller spise hos andre. Nedenfor har jeg lagt til min ukemeny for neste uke. Hadde det ikke vært for GLADMATEN i neste uke så hadde jeg ikke latt hele seks luker stå blankt, men når det først er gladmat så må man bare bruke anledningen til å prøve ut nye og spennende smaker. Jeg håper iallfall det vi bli servert mye nytt og spennende i år :).

Untitled-1Untitled-2 11700640_833678053412207_9132851008190836909_o

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s