Salatbuffet med svinekjøtt

Det jeg elsker med sunn mat er at det alltid ser så friskt og inviterende ut. Nydelige farger som er proppfulle med både deilig smak og masse næringsstoffer, jo sterkere farger jo bedre (desto mer næringsstoffer). Det å lage salatretter er en flott mulighet til å både leke med ulike farger og å laget et enkelt måltid som lett fremstår som gourmetmat. Som dere ser så er det ikke bare salatblader som kinakål, grønnkål eller isbergsalat som passer til en herlig salatmiddag. Dette er også en super måte å bli kjent med flere ulike typer råvarer fra frukt og grønt avdelingen. Dessuten metter dette også mye mer enn en salat som kun består av salatblader, men det hadde absolutt vært ganske så perfekt med for eksempel litt babyspinat i denne buffeten. Salat er ikke bare sunt og godt, og veldig lett å lage, men det passer også veldig godt med for eksempel sjømat, kylling eller kjøtt. Noe som er helt utmerket ettersom salat i seg selv ikke inneholder så mye proteiner. Velg det som passer deg best og lag et skikkelig smaksrikt-og næringsrikt måltid.

Jeg fant et super praktisk serveringssett som kan brukes til både kalde og varmeretter, også til å lage sjokoladefondant …den blå skålen hører ikke til settet). Det som gjør dette serveringssettet så ekstra praktisk er at det sår for det første på en plate som kan snurres rundt, også kan man holde kjøttet varmt mens man spiser. Settet rommer salat til 3 personer.

Det trengst ikke akkurat steg-for-steg fremgangsmåte for denne retten. Det går mye i å vaske, kutte og fordele de ulike ingrediensene i de ulike skålene. Skulle du velge å bare blande alt i en bolle så anbefaler jeg at du legger ingrediensene lag for lag i bollen, da slipper du å røre for mye i salaten for å blanden den sammen. Jo mer man rører i en salat jo styggere blir salaten. Spesielt hvis du har i en del avokado, oppskåret tomater, hermetisk mais med væske og annet flytende som olje – fargene blander seg med hverandre, og når dette skjer så ser ikke salaten lenger så fin og fristende ut… Denne middagen ser derimot helt nydelig ut og smaker også utrolig godt!

Untitled-1 Untitled-3

Salaten:

  • Kiwi i tynne skiver – bringebær – bjørnebær og blåbær.
  • Brokkoli og rød løk.
  • Blomkål og alfalfaspirer.
  • Rød paprika – grønn oliven uten stein – og avokado.
  • Agurk kjært med ostehøvel – reddik og selleri.
  • Sukkererter – cherry tomater og gressløk.

Tilbehør:

I den blå skålen har jeg en litt egenkomponert og ganske tykk dressing som består av rømme, litt avokado og litt «delikat» curry kyllingsalat. Pyntet med sitronskall (det kule), løk og gressløk.

Kjøtt:

Svinekjøtt i strimler, stekt med chiliexplosiv og kaldpresset rapsolje. Jeg hadd ingen brødmat til dette, det er ikke nødvendig å spise brød til alle måltider i løpet av dagen 😉

Untitled-2 Untitled-6

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s