Sunn livsstil og inspirasjonssider

På grunn av ferie og forsøk på å lage videoblogg har jeg ikke publisert nytt innlegg på en måned, men nå er jeg tilbake. Håper forresten at dere har hatt en nydelig sommerferie så langt, til tross for det litt mer høstlignende været hos de fleste av oss. I dette innlegget har jeg samlet ulike sider som har fokus på sunn kost, sunn livsstil og det å lage mat fra bunnen av. Håper iallfall et av sidene vil være til nytte for mange av dere, og finn gjerne noen nær deg (en venn, familiemedlem, kollega osv) som kan inspirere deg til å nå målet om en sunnere livsstil. Og husk, raske løsninger som dietter og slanking defineres IKKE som livsstil ;)! Tenk langsiktig og at du ved hjelp av små og enkle endringer i hverdagen skal til slutt klare å endre livsstilen din til det bedre. Oppskriften til suksess er uten tvil tro og tålmodighet. Jeg startet min reise mot en sunnere livsstil for litt mer enn 10 år siden og kan ikke få sagt nok om hvor mye bedre jeg har det i dag. Jeg ser frem til å dele mine oppturer og nedturer med deg, og håper at du også vil dele din reise mot en sunnere livsstil med meg. En sunn livsstil er ikke noe man får over natta, i tillegg krever det også en god egeninnsats, men det er absolutt mulig å både oppnå sunn livsstil og opprettholde sunn livsstil om man retter fokuset mot rett plass. Jeg har tross alt klarte det så det er ingen tvil om også du kan klare dette. Sammen skal vi å bli bitte litt sunnere hver dag, og ikke minst klare å kutte ut alt som heter dietter og periode slanking. For i tillegg til bedre helse og livskvalitet, hjelper sunn livsstil deg også med å holde på en sunn og stabil vekt og ikke minst en slank midje året rundt.

Untitled-20bilder lånt fra google.

4 vitktige tips;

  • Tenk hjemmelaget – at du lager maten selv, og da helst fra bunnen av. Begynn gjerne med små og enkle retter også kan du heller utfordre deg selv litt mer over tid.
  • Tenk variasjon og naturlige råvarer (minst mulig hel -og halvfabrikate produkter) når du skriver handle listen. Variasjon – hva putter du egentlig i deg i løpet av dagene, spiser du omtrent det samme fra morgen til kveld, dag etter dag, eller ser menyen din ganske variert og fargerikt ut?
  • Tenk utseende, innhold og næringsstoffer når du er ute og handle. Ser maten veldig kunstig eller ser den friskt og naturligt ut? Inneholder maten blant annet mye sukker, fargestoffer, salt og raffinert fett? Og ikke minst hvilken helsemessige fordeler (næringsstoffer) får du av å spise den maten?
  • Og tenk reduksjon og alternativt fremfor å kutte ut. Er du for eksempel en juice elsker som drikke mye juice så kan du for eksempel begynne å redusere på den kjøpte juice og heller lage juicen selv. Ekte 100% NATURLIG juice er faktisk den du presser selv. Samme om det er Tine, Nora eller Synøve som lager den juicen som står i butikkhyllene. Ingenting slår ekte hjemmelage juice som er presset i ditt eget kjøkken, både i forhold til smak og næringsinnhold. Den kjøpte juicen er blant annet pasteuresiert, det vil si at den er kokt for å drepe eventuelle bakterier, en prosess som også fører til at alle enzymer i juicen ødelegges, i tillegg til at vitamin- og mineralinnholdet senkes. Dermed så sitter vi som forbrukere igjen med en juice som er blitt redusert til tomme kalorier (tom energi) som påvirker blodsukkeret i en negativ retning, og som legger seg rundt magen og hoftene våre.

Her er snoen inspirasjonssider til en sunnere livsstil;

Untitled-21Oppskriften på disse herlige pannekakene kommer snart, gled deg 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s