Ekte hjemmebakte baguetter

Er du en av de som stadig tar med deg halvferdige baguetter fra fryseboksen når du er ute og handle? Vel, hva med å lage dine egne baguetter som smaker like godt og som ikke minst inneholder mer enn luft og hvetemel? Disse baguettene er superenkle å lage og er like gode når de tines opp igjen som når de er nybakte. Perfekt som frokost eller lunsj i hverdagen, eller som ekstra kos til helgefrokosten. Det eneste som tar tid er selve hevingen og stekingen, men hva gjør vel det, du kan jo alle rydde litt, slappe av, trene litt inne eller for eksempel lese mens bagettene godgjøre seg.  🙂 Oppskriften finner du helt nederst på siden…

Untitled-221 Untitled-3 Untitled-4 Untitled-5 Untitled-6 Untitled- Untitled-8 Untitled-9 Untitled-10 Untitled-11 Untitled-12

Til 8 bagetter brukte jeg;

♥  250 g samalt hvete finmalt ♥ 50 g samalt hvete grovmalt ♥ 50 g hvete helkorn ♥ 50 g frøblanding (sesam, linfrø, solsikkekjerne, greskarkjerne, pluss bitte litt mandler og valnøtter) ♥  litt mer enn en 1/2 pakke tørr gjær ♥ 1 ts bakerens hemmlighet  ♥ 1 ss fiberfin ♥ ca 4 dl godt lunkent vann ♥ og litt egg til pensling!

1) Bland alt det tørre godt sammen og avslutt med vannet – begynn med halve vannet og hell på resten etter behov. Deigen skal ikke være for hard eller for bløt, men myk nok til å eltes lett med en silikon slikkepott.

2) Sett deigen til heving på et lunt sted i ca 50 minutter.

3) Fordel deigen på 8 like store boller og form hver av dem som bagett.

4) Pisk litt egg, smør det på bagettene og dryss litt sesamfrø på de (dette kan skippes helt om ønskelig) – Sett så bagettene av til etterheving i ca 40 minutter (slik så mine ut 40 minutter etterpå – se bilde nr 6 fra toppen)

5) Sett ovnen på 180 grader og stek bagettene i ca 20-25 minutter

 

Velbekomme – server de gjerne med litt ekte smør og stekte tomatskiver, eller deilig hjemmelaget eplesyltetøy. Nam <3!

GOD HELG

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s