Homemade apple jam

ENGLISH? This recipeHomemade apple jam with cinnamon – is in Norwegian but if you want it in Enlgish please send me a message :)!

—————————————————————————————————————————————

Untitled-1

Har du aldri prøvd deg på hjemmelaget eplesyltetøy (med kanel) før så anbefaler jeg det på det sterkeste for dette var godt! Vi hører ofte «mindre sukker og mer bær» på tv-reklamene om syltetøy fra for eksempel Lerum og Nora, men ingenting slår ORDNTLIG hjemmelaget eplesyltetøy uten usunne tilsetningsstoffer og masse søtningsstoffer som skal erstatte det sukkeret som blir ellers brukt i vanlig syltetøy.

Jeg brukte:  ♥ 7 epler (de 5 på bilde + 2 til) ♥ 1-2 dl vann ♥ 2-3 ss kanel ♥ 1 ss aukrin ♥ og litt honning :).

Untitled-2

Begynn med å vask eplene godt – Jeg skyldte mine først og la de deretter i sitronvann (klem sitronsaften ut i vannet og legg et par sitronskiver i vannet) i minst en 1/2 time for å fjerne eventuelt sprøytemidler på eplene. Sett plata på middelsvarme med gryta på plata, kutt eplene i passe småbiter, legg bitene i gryta og ha litt vann ( vannet skal IKKE ligge over eplene).

Untitled-3

La eplene koke til de blir passe møre (ikke helt bløte), ha i litt sukring og kanel og rør alt godt sammen. Bruk så en stavmikser til å mose bitene til sylstetøy (det kan være lurt å bruke en høye gryte for å unngå mest mulig søl), spar gjerne noen hele biter i syltetøyet 🙂

Jeg kokte 5 epler i den store gryta, og 2 epler i en mindre gryte uten sukker og kanel.

Untitled-4

Voila ❤ I glasskrukken med knappen har jeg syltetøy med kanel og sukker, i glasskrukken i midten har jeg litt av samme syltetøyet bare med litt honning (1 barnesje) og i den lave glasskrukken har jeg blandet syltetøy uten noen ting sammen med syltetøy med litt kanel og sukker.

Du kan oppbevare syltetøyet i kjøleskapet i ca en uke, eller fryse det ned i mindre porsjoner. Husk å skriv dato på syltetøyglasset som står i kjøleskapet!

Untitled-5 Untitled-6 Untitled-8 Untitled-7 Untitled-9 Untitled-10

Hjemmelaget og helt nydelig, bedre enn dette kan det ikke bli! ❤ Velbekomme.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s