kakao halvkuler med honning og frø

ENGLISH? Delicious. This recipe –  chocolate balls with honey and seeds – is in Norwegian but if you want it in Enlgish please send me a message :)!

—————————————————————————————————————————————

Untitled-012 Untitled-011 Untitled-014

Det er helg og jeg har fri, jippi! Og hva passer vel bedre enn å feire helgen med deilig hjemmelaget snop. Jeg har virkelig fått dilla på både honning, eple og frø så det vil dere se en del av fremover. Denne gangen har jeg byttet ut eplene med ren kakaopulver og bitte litt melkesjokolade. Disse kakao halvkulene med honning og frø er bare helt nydelig, også frosne. Jeg elsker søtsaker, det har jeg gjort i alle år men jeg har likevel vært ganske flink til å begrense meg, og når jeg først får lyst på det så velger jeg helst det naturlige for da kan jeg kose meg med ekstra god samvittighet. Jeg lagte denne oppskriften rett etter denne desserten her, første gangen jeg lagte disse så brukte jeg melkesjokolade men denne gangen har jeg blandet bitte litt melkesjokolade med herlig kakaopulver.

Tips – smaken blir faktisk veldig lik på snikkers sjokoladen (med løven på) når du bruker mer melkdjokolade enn kakao, men kakao er mye sunnere og passer dessuten helt perfekt sammen med den søte honningen og de ristet frøene.

Untitled-01

Dette trenger du til halvkulene; ♥ 1 skål med ristet frø (sesam frø, linfrø, solsikkefrø og gresskarkjerner) pluss noen få grovhakkede  valnøtter ♥ 1 ss med honning ♥ Cake pops former eller annen runde silikonformer ♥ Cocosa til å smøre formene.

Når jeg lager egne oppskrifter så er jeg ikke alltid så veldig nøye med nøyaktige målinger av ingrediensene, da er jeg heller mer opptatt med å få til det jeg ønsker å lage 🙂 Rist frøene på stekepannen på middels-sterk varme, skru ned varmen ved behov. Når du kjenner den gode lukten og frøene popper godt, da er de ferdge – obs så de ikke brenner. Hell frøene i en skål og la de kjøle seg ned litt før du blander honningen i, ved hjelp av to skjeer. Frøene er passe nedkjølt når du klarer å holde fingrene godt nedi skålen (husk rene hender) uten å brenne deg. Næringsstoffene og alle honningens unike egenskaper forsvinner dersom den varmes for mye eller kokes, det er derfor bør du kjøle ned frøene før du har i honningen.

Untitled-02

I den lille blå krkken har jeg forresten litt vann som jeg bruker til å fukte fingrene for å ikke bli så klissete på fingrene når jeg jobber med kalvkulene. Begynn med å smøre formene, ta litt cocos olje (eller annen olje…obs smaken) og smør ned i formene med pekefingeren, da slipper halvkulene formen mye lettere uten å gå i oppløsning.

Untitled-04

Bruk en  skje til å fylle formene, dypp fingrene litt i vannet og jobb med halvkulene. Når du er ferdig setter du formene i kjøleskapet – mine stod i kjøleskapet i litt over 1 time før jeg begynte på sjokoladen.

Untitled-05

Til sjokoladen trenger du; ♥ ca 1 til 2 ss kakao (du må ikke bruke akkurat den jeg har brukt) ♥ cocosa (denne oljen kan brukes til mye og er derfor alltid grei å ha i skapet) ♥ 3 biter melkesjokolade (istedenfor sukker) ♥ litt melk (jeg brukte mandelmelk).

Untitled-06

Kok opp vann i en kjele mens skålen står i kjelen, start med 1 ts kokosolje i skålen etterfulgt av 1 ss kakao, jeg brukte ca 2 ts olje og 2 ss kakao. Rør forsiktig og spell til med melk ved behov, jeg trengte en del ekstra melk til tynne ut kakaoen. Istedenfor sukker (sukrin) valgte jeg å bruke 3 biter med med freia melkesjokolade.

Untitled-07

Nommi nom!

Untitled-08

Igjen, husk at honningen ikke må bli for varm, vent derfor til sjokoladeblandingen har fått kjølt seg ned ( til ca 37 grader) før du smører (dypper) halvkulene i sjokoladeblandingen. NB: vær skånsom så du ikke ødelegger halvkulene! 🙂

Untitled-09 Untitled-010

Til slutt kan du for eksempel pynte halvkulene med litt raspet melkesjokolade slik jeg har gjort her, eller bruke for eksempel litt melis (sukrinmelis), før du setter de i kjøleskapet til nedkjøling før servering. Resten av sjokoladen du blant annet bruke til å lage varm kakaodrikk!

Ha en strålende helg, og håper dette faller i smak hos deg og! Enjoy 😉

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s