A heaven on earth dessert

Untitled-13

En WOW oppskrift! Stekte epleskiver med ekte honning og ristet frø. Jeg tok en liten pause i pinsen men her kommer en oppskrift jeg har holdt tilbake en stund og som du bør glede deg til å prøve ut Dette er en superenkel og billig rett med en fantastisk gourmetaktig smak som du kommer til å elske, garantert! Beklager så mye om du ikke tåler eple – du går virkelig glipp av noe her. Jeg lagte den først som kos men dette passer perfekt som forrett eller dessert, til hverdag som til spesielle anledninger (bursdag, dåp, konfirmasjon, bryllup, valentine, morsdag også videre).  Jeg kaller den for en Himmelsk dessert (a gift from Heaven) fordi ideen kom til meg på et blunk, rett etter at jeg klaget på hvorfor det ikke finnes noe ordentlig godt som kan erstatte sjokolade, is, kaker og annet (unaturlig) sukkertøy. Jeg var midt i en fasting & praying (Daniel fast) og kunne derfor ikke spise sukker, melkeprodukter også videre… men jeg klager ikke lenger over det for å si det sånn.

Det tar deg ca 10, toppen 15 minutter på  å bli ferdig med hele retten.

«Wow» – «Jeg liker normalt ikke varme epler men dette var nydelig» – «Oi, dette var jo utrolig godt».  Bare for å nevne noen få av kommentarene jeg har fått fra de jeg har servert denne desserten til. Her kommer oppskriften… Are you ready? 🙂

Untitled-1 Untitled-2

Ristet frø: Begynn med å rist frøene – ♥  sesamfrø ♥  linfrø ♥  solsikkefrø ♥ og gresskarkjerne. (Du kan godt tilsette litt hakkede mandler og valnøtter – men det var ikke så godt med pinjekjerner)

Du velger selv hvor mye du ønsker å riste, du trenger bare en ss ristet frø per dessert. Frøene skal ristes på pannen på middels-sterkvarme UTEN olje, salt eller noe annet. Bruk en stekespade og rør rundt i pannen, når det begynner å poppe i stekepannen da begynner de å bli ferdig, obs så de ikke svir/brenner. Hell de ferdig ristet frøene i en skål mens du forberede epleringene.

Untitled-3 Untitled-4 Untitled-5

Hovedingrediensen: Ta et ganske stort eple, vask det godt og kutt det i så tynne ringer som mulig. Det eneste du trenger å fjerne fra eple etter du er ferdig med å kutte det opp er frøene.

Untitled-6 Untitled-7

Steking: ♥  litt kaldpresset rapsolje

La plata stå på middelsvarme og ha i litt olje i stekepannen (ikke dekk hele bunnen med olje), legg epleskivene på pannen og stek hver side på ca to minutter. Om eple er så stor at du må steke skivene i to omganger så tilsett kun litt ekstra olje…

Untitled-8 Untitled-9

Serveringstips: Hoved toppingen til hvert helt eple består av ♥  1 ts ekte honning ♥  og 1 ss ristet frø.

De ferdigstekte epleskivene skal være myke men ikke bløte – det skal knase i munnen når du tygger de. Legg epleringene opp på hverandre som en slags eplekake. Fordel 1 toppet ts ekte honning over epleskivene, strø så på med litt frø og server herligheten med ekstra ønsket topping, som for eksempel friske bær eller is (velg lett vaniljeis sånn at det ikke blir for søtt – nesten som eplekake med is). Hmmm nam! ❤

Untitled-10 Untitled-12 Untitled-11 Untitled-15 You’re welcome! 😉

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s