Hva er kosttilskudd

Det er fort gjort å tenke at man lever bare en gang, og dermed så må man få lov til å spise akkurat det man. Men hva med å leve det livet man lever fult ut, ved å ta godt vare på seg selv? Man skal tross alt leve for å ha det godt og ikke lide eller bestandig være plaget av det å hele tiden reparere noe man kunne ha unngått gjennom blant annet sunn og variert kost; gjennom forebygging.

Man kan for eksempel alltid kjøpe en ny bil når den man har ikke er lenger brukbart; men det er ikke like selvfølge å få en ny kropp, når den først er blitt vraket av usunne matvaner. Kroppen din har du bare en gang, så ta godt vare på deg selv helhetlig; for i motsetning til bil delene er det ingen selvfølge at at du for eksempel får nye blodårer når de gamle tettes; eller at du får deg en ny lever når din for eksempel er blitt ødelegges av for mye alkohol. Om du også er troende, så er kroppen din også blitt et tempel for Guds Ånd; for som bibelen sier; ««Vet dere ikke at dere er Guds tempel, og at Guds Ånd bor i dere?» (1 korinterbrevet 3:16). Ja tenk at Den høyeste Guds ånd bor i deg, det øker faktisk lysten til å ta bedre vare på seg selv. Det å ikke legge av nok tid til matlaging eller å ikke ha noe interesse for det vi putter i oss daglig (mat er mat ikke sant…) øker ikke bare sjansen for at man får i seg langt mer sukker, salt og bearbeidet fett, enn det som er anbefalt; Men det fører også ofte til at mange blir altfor dårlig til å få i seg et variert kosthold; Noe som igjen fører til at man går på underskudd i forhold til mange viktig og nødvendige næringsstoffer.

Untitled-3

Men hva er egentlig kosttilskudd? Vel, det ligger jo egentlig i navnet – tilskudd, altså næring som du ikke får nok av gjennom kosten alene eller ikke får i deg på grunn av allergi eller intoleranse. Kosttilskudd er med andre ord noe vi tar i tillegg til (eller ved siden av ) det å spise et balansert

kosthold; for å kunne tilføre kroppen en daglig fullverdig behov for næringsstoffer.
Kosttilskudd skal altså IKKE brukes som en erstatning for variert kost, eller tas istedenfor mat. Symptomer som stadig slapphet (følelsen av å ha lite krefter), hodepine, konsentrasjonsvansker, raske humørsvingninger (noe som kan blant annet skje når blodsukkeret synker for fort), rask tap av energi under hardt arbeid (trening), hard/treg mage og søvnvansker kan være tegn på at du ikke får i deg tilstrekkelig med næringsstoffer – at du ikke tilfører kroppen med nok næring gjennom ditt daglig kosthold.

Husk at det er ikke hvor mye – men hva du putter i deg som har størst betydning; altså hvilken næringsstoffer maten du spiser inneholder!

Untitled-1 Hvilken type kosttilskudd og eventuelt hvor lenge du bør gå på de, varierer fra person til person i forhold til alder – kjønn – livsstil (daglig aktivitet) – og ikke minst helsetilstand. Ta gjerne en tur til din fastlege for råd og veiledning. Ikke glem at de beste tilskuddene er de naturlige, frukt og grønnsaker, så spis så mye du kan av dette daglig, og helst en blanding av litt frukt og litt grønnsaker; variert er tingen vettu. Kosttilskudd på bilde over, fra høyre på bilde;

  • Argi+ er et fantastisk god kosttilskudd som inneholder aminosyren L-Arginin og ditt daglig behov av vitamin D, C, B6, B12, og folsyre (folat). Det er pulver man rører ut i vann slik at man får en saftkonsistens som ligner fun-light, bare at dette smaker mye bedre og er langt sunnere. NEDTUREN er den kan dessverre ikke nytes av alle (som gravide, de under 16 år og de som ammer), på grunn av L-Atginenet.
  • Forever daily en et multivitamin med 12 viktige vitaminer og 8 mineraler, 20 ulike frukter bær og grønnsaker. Aloe vera gel, lykopen og koenzym q10.
  • Forever lean inneholder blant annet sporstoffet krom som er viktig for forbrenning av fett og karbohydrater, og til å opprettholde normale blodsukkernivåer. Den inneholder også fikenkaktus og hvite bønner.
  • Forever calcium passer spesielt for de som ikke spiser melkeprodukter, for kvinner – da spesielt middelaldrende og eldre kan trenger et ekstra tilskudd av kalsium, grunnet bekjørhet. Forever calsium tas lett opp av kroppen og inneholder blant annet magnesium, sink og vitamin C og D.
  • Forever Aloe Vera Gel Gel er et tilskudd some r både elsket og drikkes daglig av milioner av folk verden rundt (se shotte glasset på bilde under). Ønsker du en god start på dagen velger du denne; Det er en juice eller en gel som er laget av økologisk dyrket, håndplukket og kaldpresset ren aloe vera. Den holder magen i form, er full av næringsstoffer, en shot er som å spise fem om dagen, den er en super hudpleieprodukt som virker innenfra og ut og fins i tre ulike smaker. Det som er ekstra spesielt med denne er at den renser fordøyelsessystemet (nærmest som en peeling), samtidig som den tilfører kroppen med næringsstoffer og øker opptaket av alle de gode næringsstoffene du tilfører kroppen via kostholdet ditt. At den renser fordøyelsesystemet vil si at den fjerne all avfallsstoffer som har hopet seg opp i tarmene (altså mellom tarmtottene).

Jeg er ikke bare opptatt av sunn livsstil men også av alt som er naturlig; og syns derfor at det er ekstra kjekt å være forhandler i et helseforetak som har stor fokus på nettopp dette. Alle produktene fra Forever er 100% naturlige, nesten alle produktene er basert på Aloe vera (det vil si aloe vera står først på ingredienslisten); Og i tillegg har alle kundene våre hele 90 dagers fornøyd garanti på ALT de kjøper – 100% fornøyd eller pengene tilbake, selv når produktet er brukt opp. Bedre kan det ikke bli!. Vi har også kosttilskudd som er spesielt tilpasset for barn – Forever Kids.

Untitled-2

TIPS til variert kost  – Her har jeg samlet noe få retter av mitt eget kosthold. Øverst fra venstre; hjemmelaget lavkarbo spagetti med hjemmelaget kjøttkaker ). Så har vi skive med majonais og reker. Hjemmelaget blåbærsuppe. En skål med yoghurt naturell (jeg velger helst laktose fri) med cottage cheese, bær, valnøtter og et glass med Argi+. En shot aloe vera gel. Hjemmelaget rotgrønnsaks mos av søtpoteter, gulrøtter og kålrot. Hjemmelaget lavkarbo rundtstykker med laks, ost og litt tomater (min versjon av ostesmørbrød). Helt nederst til venstre hjemmelaget avocado salat med laks, rødløk, mango og litt til :). Hjemmelaget juice. Hjemmelage vegetar chili con carne. Og til slutt hjemmelaget kjøttsuppe av lam (høst mat for meg).

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s