Middag som gir muskler

Untitled-10 Untitled-5

Nydelig glutenfri og proteinrikt vegetarrett

Lurer du på om det er mulig å få dekket proteinbehovet når man bare spiser vegansk mat (ingen kjøtt, fisk, kylling (spesielt kylling lår) egg eller melkeprodukter), så er svaret ja. Det er ikke bare kjøtt eller egg som er rikt på proteiner. I denne herlige retten har jeg tre ingredienser som er rikt på proteiner samt mange andre viktige næringsstoffer. Kierter som inneholder 20 g proteiner per 100 g vare, Røde linser som inneholder 26 g proteiner per 100 g vare, og hjemmelaget mandelmelk – mandler inneholder ca 21 g proteiner per 100 g vare. Du har med andre ord ingen grunn til å skippe styrketreningen som veganer – just bringt it on!

Untitled-1

Sausen:  ♥  1-3 ss kaldpresset rapsolje ♥  1 gul løk ♥  295 g hakkede tomater (på bilde) uten sukker, salt eller annet ♥  1 rød paprika ♥  ca en 1/2 squash ♥  1/4 blomkål ♥  en 1/2 fennikel ♥ tørre kikerter fra Risenta ♥ 2 dl hjemmelaget mandelmelk

Gjør klart alt, rens og kutt grønnsakene i passe småbiter (ikke for små biter – det skal være litt motstand i de når du spiser den ferdige retten). Sett kasserollen på middelsvarm. Begynn med oljen og løken når lufta i kasserollen er passe varm, løken skal bare freses litt og ikke stekes for mye (skal ikke bli brun). Ha i hele boksen med hakkede tomatene, skyll boksen med litt vann og hell det og i kasserollen. Rens kikertene godt før du heller de i (de skal vises godt i sausen men du bestemmer hvor mye du vil bruke), ha i resten av grønnsakene sammen med melken og rør forsiktig før du setter lokk på gryta. Hold varmen på middels-svak, denne retten skal ikke fosskoke slik at grønnsakene blir bløte, men bare godgjøre seg i ca 45 minutter under lokk. Det er på grunn av kikertene retten må koke/trekkes så lenge!

Kikerter suger til seg væske så sausen vil nok etter hvert virke litt tørr, tilsett væske etter behov når dette skjer. Rør litt i gryta før du eventuelt tilsetter ekstra væske. Husk at du skal ikke ha så mye væske i at det blir en suppe, eller så lite at det ligner en tykk havregrøt 🙂

Untitled-2

Risen: ♥  Vann ♥ Uncle Ben`s langkornris ♥  tørre røde linser fra Risenta. Hvor mye du skal bruke av hver av disse ingrendiensene kommer an på hvor mange du skal lage mat til – les på pakkene.

VIKTIG; rens både risen og linsene godt før bruk, skyll helt til vannet er klar. Både de røde linsene og risen har en koketid på c 10 minutter, det passer derfor helt perfekt å koke de sammen, linsene er også med på å gi risen en ekstra god smak.

Kok opp vannet, ha i ris- og linseblandingen, skru ned varmen og sett på lokk. Risen skal egentlig bare trekke i ti minutter.

Når det er ferdig og risen ser luftig og fin ut så gryta stå uten lokk, da blir ikke den ferdige risblandingen klumpete. Min ble litt klumpete fordi jeg hadde lokket på litt for lenge!

Untitled-3

Topping: Jeg har ikke kryddrett maten i det hele tatt, her er det kun ingrediensene som briljerer, og for en herlig smaks blanding. For å toppe det hele, som en slags ekstra krydder, kan du riste litt frø (linfrø, sesamfrø, solsikkefrø og gresskarkjerner) uten olje, sukker eller salt! Stek dette på middels varme.

Untitled-1

VELBEKOMME! Dette kan du nyte et ca et par timer før trening, eller etter trening for tilføring av proteiner, kalsium og mange andre viktige næringsstoffer.

Untitled-7

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s