Laks på blomkålseng

Det er ingenting som er bedre enn mat som består av friske og fine farger, det ser ikke bare fristende ut men det bogner også av masse sunnhet. I denne oppskriften har jeg virkelig latt de friske og fine ingrediensene få lov til å briljere, det vil si at jeg har valgt å ikke krydre maten for mye. Vi har ofte lett for å overdrive litt med krydderet (spesielt salt) når vi lager mat, og glemmer litt at maten i seg selv smaker faktisk veldig godt. Jeg har tatt krydder på laksen men ellers har jeg latt resten forbli helt naturlig… Ja pinjekjernerne ble desverre svidde men ellers var dette et herlig måltid, kjempe fornøyd med oppskriften! ❤

1

Middag for 2. Tar ca 30 min, det som tar litt tid er stekingen av selve laksen.

Det som er så fantastisk med å steke mat (spesielt laks) i ovnen er at man slipper å drukne den i smør eller olje under stekingen. Jeg bruker kun litt olje på laksen når jeg ønsker en litt sprøere skorpe på den, ellers smører laksen seg selv men det sunne fettet sitt under stekingen. Jeg  krydddret laksen med litt fiskekrydder (Seafood & Fish) før jeg satt ildfast formen i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter, sammen med tomatene.

3

Sausen: ♥ 2-3 middels store tomater – hakk de i små biter som mulig, hell de i en liten ildfastform og sett den i formen som fisken ligger i (ved siden av en laksekotelettene) før alt settes i ovnen.

Blomkålseng: ♥ en 1/2 blomkål  ♥  1 neve med friske (ferdigvasket) spinatblader  ♥ og 1/4 squash. Alt hakkes opp i små miter, men ikke hakk blomkålen i for små biter.

4 5 6

Blomkålsengen skal kun dampkokes i noen minutter, ikke fosskoke i mye vann eller overkoke i over lenger tid! Ha bitte lit vann i en kaserolle (som på bilde), hell så i blomkålen sammen med squashen, la det varme opp/koke litt i 5-10 minutter under oppsyn og avslutt med spinaten. Bland alt forsiktig sammen og la det stå under lokk (gjerne på veldig svak varme) mens du venter på fisken og sausen i ovnen.

Tips: Jeg bruker ofte blomkål sammen med spinat istedenfor ris, risotto og poter.

7

Topping: Den lille nedturen da jeg prøvde ut denne retten er som sagt de svidde pinjekjernene. Jeg rister normalt nøtter og frø uten salt eller olje men fikk lyst til å prøve noe nytt ved å bruke litt olje!… Rist de i et par minutter, gjerne med litt frø (jeg brukte gresskarkjerner)  på middelsvarme uten olje og salt 😉

9 Untitled-2-Recovered 10  11

Dette er en absolutt anbefaling, en super sunn og god middag ❤ Håper den faller i smak hos deg og!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s