Rambutan – For en herlig smaksopplevelse

Untitled-1

Det var nettopp salg på omtrent all frukt og grønt på Coop Obs, så da jeg gikk mildt sagt litt amok hehe. Jeg brukte rett og slett salget som en mulighet til å prøve ut nye ting og gjerne ting jeg ikke har hatt på lenge. Det er noen enkelte frukt og grønt som for eksempel «Rambutanen» som ikke ser så fristende ut, sånn utseendemessig.

Untitled-2

Men vi må for all del ikke la oss skremme av det ytre, det er tross alt det indre som teller, og innenfor det litt skremmende rødbrune skallet med de myke tornene skjuler det seg en herlighet. En nydelig, mild og søt smak som minner om druer bare at denne smaker ikke fult så søt som druene.

Untitled-3 Untitled-4 Untitled-5

Herligheten inni er et mykt, hvitt og saftig fruktkjøtt, i midten av fruktkjøttet er en oval stein som ligner peanøtt men som ikke er spiselig. Kjøttet henger såpass godt på steinen at du vil kjenne en liten motstand når du prøver å bite kjøttet av. Rambutan er ellers veldig lett å skrelle, du kan enten dele den på midten og presse ut fruktkjøttet, eller kjære forsiktig i skallet og skrelle den som en appelsin.

Næringsinnhold per 100 g vare – Rambutan er faktisk ikke den frukten med mest næringsstoffer, men den inneholder likevel et par viktige næringsstoffer som;

  • Karbohydrater 15.2 g
  • Kalium 64 mg
  • Kalsium 20 mg
  • Vitamin C 3.2 mg
  • Jern 2 mg
  • Naatrium 1,2 mg
  • Ltt Vitamin B1 0.06 m – Vitamin B2 0.6 mg & Niacin 0.4 mg

ENJOY 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s