Happy Heart

1

Det å drikke juice (altså den du presser selv) er en fantastisk måte å få i seg fullverdig næringsrikt kost på, næringsstoffene tas også mye fortere opp i kroppen enn når vi spiser fast føde. Dette er fordi juicen er allerede flytende og trenger derfor ikke å brytes ned til små molekyler før kroppen suger til seg alle de verdifulle næringsstoffene. I tillegg gir juicen en god metthetsfølelse, og bidrar med å rense og styrke fordøyelsessystem.

2

Å juice er noe av det kjekkeste jeg vet, ikke bare får man mulighet til å lage fantastisk gode (flytende) måltider eller kosedrikker, men man får også muligheten til å leke med spennende ingredienser og fargespill – 100% naturlige fargestoffer. Det sies at et glass rødvin til dagen er sunt fordi druene rødvinen er laget av inneholder antioksidkanter. Vel, jeg ønsker mye heller å anbefale dette rødbet-vin glasset uten alkohol, sukker eller andre stoffer som kan virke skadelig for helsa. Juicen i dette innlegget bidrar også med å forebygge hjerte- og karsykdommer, senker blodtrykket og virker rensende på leveren. I tillegg smaker den super godt, du kommer til å bli hekta etter du har prøvd den!

3

Alt du trenger for å lage juicen er en juicemaskin (eller juicepresser) og de få ingrediensene som er;

– 1 Passe stor rødbet
– 1/4 rødt eple
– 1 passe stor paprika
– 2 passe store gulrøtter
– 1/2 agurk
– 1 selleristang

4

Skrell gullrøttene og rødbeten, skyll alt godt og kutt det i passe små biter sånn at de passer ned i juicemaskinen. Deretter er det bare å hive i den ene bite etter den andre i juicemaskinen, og voilla! Nå kan du nyte en supergod juice proppfull av næringsstoffer som blant annet;

Folat, B-vitamin som er nødvendig for normal celledeling, og viktig for dannelsen av røde blodceller og proteiner
Fosfor som er viktig for sterkt benvev og sterke tenner.
Magnesium (Mg), et mineral som fungerer som en kofaktor for mange enzymer, er viktig for forbrenning av karbohydrat, signaloverføring i nervesystemet og regulering av muskelaktivitet
Betakaroten (omdannes til Vitamin A). Vitamin A er en gruppe fettløselige retinoider som er viktig for synet, huden, slimhinner, fosterutvikling, vekst og immunsystemet.
Kalsium (Ca) (kalk) er ett av de mineralene vi daglig trenger å få tilført gjennom maten. Kalsium er den viktigste byggesteinen i skjelettet vårt, men det behøves også for at muskler, hjerte og nervesystem skal fungere normalt
Vitamin C (askorbinsyre), en viktig antioksidant. Vitamin C bidrar til oppbygging og vedlikehold av bindevevet i kroppen og øker opptaket av ikke-hem jern i tarmen
♥ Og lykopen, en av naturens kraftigste antioksidanter som blant annet gir paprikaen den dype røde fargen, og kan beskytte kroppens celler mot frie radikaler.

Enjoy 😉

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s