Salatblandingen – best i salaten

Untitled-1-Recovered-Recovered-Recovered-Recovered-Recovered-Recovered-Recovered

Jeg leverte først bilen til reparasjon og stakk så en tur innom butikken for å kjøpe litt snacks til bussturen til Ikea. I frukt og grønt seksjonen kom jeg over ulike pakker med fristende nøtteblandinger, Jeg elsker ristet frø og nøtter så da falt valget på salatblanding ristet. Jeg pleier normalt å lese gjennom næringsinnholdet og ingrendienselisten på matvarene men tenkte, putt putt, nøtter og frø er jo sunt, og dessuten stod det ingenting på fremsiden av pakken om at blandingen er saltet. Så da tok jeg den, pluss et par kurver med bær uten å tenke noe mer på det. Et stykke på vei til Ikea klarer jeg likevel ikke la være å lese næringsinnholdet… Neimen! 1.5 gram SALT per 100 g vare. Ja bare se under boksen (på bilde), alle de vite prikkene er salt.

  2

Ja, det står jo tydelig «salatblandingen» på boksen. Men med tanken på at blandingen består av nøtter og frø så er det jo ikke så unaturlig at noen velger å spise dette som snacks, slik jeg selv tenkte, helt til jeg la merke til at pakken inneholder hele 3 gram salt, totalt. Jeg ser for meg Ola nordmann med høyt blodtrykk som endelig bestemmer seg for å spise litt sunnere, også prøver han dette fordi det er jo sunt med nøtter og frø…bare ikke med så mye salt! Var det virkelig nødvendig å bruke så mye salt i dette? Myndighetene råder oss til å redusere på vårt daglig saltinntak fordi det kan føre til blant annet høyt blodtrykk som igjen trigger hjerte og karsykdommer også videre. Likevel er så godt som over 90% av matvarene som er godkjent til å selges i butikkene proppfullt med salt. Og det farlige er at mye av saltet merkes såvidt, akkurat som saltet i denne blandingen og for eksempel i leverpostei. Det merkes ikke på smaken, men det er der likevel, i massevis.

  3

Nei kjære Ola nordmann, vi må nok bli flinkere til å være mer bevist det vi putter i oss, spesielt når nøtter og frø blir gjort om til noe usunt ved at det tilsettes for mye salt. Vær nysgjerrig folkens, og sett litt spørsmål på ting. Hva består denne blandingen egentlig av og hvor mye SALT eller er det tilsatt i blandingen. Ellers er nok «salatblandingen ristet«, som det står på pakken, best egnet til salat eller som topping over ulike retter. Du bør altså ikke helle blandingen i en skål som settes på stuebordet. For før du vet ordet av det så er skålen tom. Spesielt om du er en av de som har vanskelighet for å stoppe når du begynner på god snacks som dette, (blandingen er veldig god). Rist heller litt nøttene og frøene på pannen selv (på middels varme), UTEN verken ekstra olj, salt eller noe annet. Det smaker utrolig godt og passer perfekt både som snacks og tilbehør 😉

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s